Bietenstamppot met spekjes

Zelfs René vond deze bietenstamppot lekker en ook Jenna smulde ervan.

 

Ingrediënten

  • Rode bieten 2 pakken
  • Twee grote uien
  • Aardappelen circa 1,5kg
  • Spekreepjes 200 gram
  • Crème fraîche

Voor de aardappelpuree

  • Melk 200ml
  • Kerriepoeder 1 theelepel
  • Twee tenen knoflook
  • Rozemarijn 1 theelepel
  • Tijm 1 theelepel
  • Klontje boter

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de uien en rode bieten in blokjes. Leg de helft van de ui apart. Snijd twee tenen knoflook fijn en meng door de spekjes.
  2. Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, verwarm je de melk. Bak ondertussen de rode bieten met ui op hoog vuur.
  3. Giet de aardappelen af en doe de opgewarmde melk, samen met de boven genoemde kruiden bij de aardappelen. Voeg nog een klontje boter toe en stamp het met de stamper.
  4. Als de rode bieten met ui, 5 minuten hebben opgestaan kun je ook deze toevoegen aan de aardappelen. Ondertussen bak je de spekjes samen met de overgebleven ui, op hoog vuur. Voeg twee eetlepels crème fraîche aan de stamppot toe en meng het goed door elkaar. Als de spekjes gaar zijn kun je dit er ook bij doen.
  5. Breng op smaak met peper en zout, Eetsmakelijk!

 

bietenstamppot