Bladerdeeg met ham en kaas

Dit recept hebben wij vorige week geprobeerd, het was lekker en erg vullend.

Ingrediënten:
Bladerdeeg van Tante Fanny
Tomatenpuree
Halve ui
Schouderham
Kaas
1 los geklopt ei
Peper en zout
Boter voor het invetten van de ovenschaal

  1. .Rol de bladerdeeg uit en bestrijk met een dun laagje tomatensaus.
    Strooi peper en zout eroverheen, eventueel Italiaanse kruiden.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes, verspreid het over de tomatenpuree.
  3. Beleg het met een laag kaas, en daaroverheen de plakken ham.
  4. Rol het bladerdeeg voorzichtig op en laat het ongeveer een uur in de vriezer, zodat het beter wil snijden.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden, ga ondertussen het ei los kloppen en vet de ovenschaal in.
  6. Snijd de bladerdeeg-rol in stukken van ongeveer 2 cm en leg ze op de platte kant in de ovenschaal.
  7. Besmeer de rolletjes met het los geklopte ei (dit hoeft niet helemaal op) en zet het zo’n 40 minuten in de oven.