Bladerdeeg met suiker en kaneel

Deze week een ander bladerdeeg recept geprobeerd, zelf heb ik te veel suiker gebruikt waardoor de onderkant van het bladerdeeg wat hard was.
Voor de rest smaken ze lekker, je kunt het vergelijken met krakelingen. Warm opeten is het lekkerst! Eventueel kun je er nog glazuur bij maken en overheen doen.

Ingrediënten

1 pak vers bladerdeeg van Tante Fanny
45 gram roomboter
3 a 4 flinke el witte basterdsuiker
Kaneelpoeder
Ronde bakvorm
Bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, smelt de roomboter in een pannetje.
  2. Rol het deeg uit en besmeer met de gesmolten roomboter. Hoeft maar een klein laagje te zijn.
  3. Bestrooi de bladerdeeg royaal met suiker en kaneel en rol het deeg op vanaf de kortste kant. Doe de bakpapier op de bodem van de bakvorm.
  4. Snijd plakken van circa 2cm dik en leg ze in de bakvorm.
  5. Bak de hapjes in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.