DIY Agenda maken deel 1

Wekelijks

Elke week vrijdag komt mijn moeder langs om Jenna te zien en om gezellig een bakje koffie met ons te drinken. Wanneer Jenna op bed ligt, zijn mijn moeder en ik altijd wel ergens mee bezig (mandala’s kleuren onder andere.) Vorige week kwam mijn moeder op het idee om een agenda geheel zelf te maken van een notitieboek. Het leek me eerst niet een super idee omdat er veel werk in zit maar toen ben ik op Youtube video’s gaan kijken en het leek me toch wel leuk. Als het dit jaar niet bevalt dan koop ik gewoon een agenda maar als het wel bevalt dan heb je echt een low budget agenda. Vandaag kwam mijn moeder weer langs en ze had thuis al notitieboeken liggen, hieronder een foto van welke ik heb gekregen.

Het voordeel van een agenda maken is dat je de indeling zelf kan bepalen, zoals mijn moeder en ik hoeven er geen lesrooster in. Hierboven schreef ik al, zelf een agenda maken scheelt je veel geld dan een agenda in de winkel kopen of online bestellen. Daarnaast kun je je eigen style erin verwerken dus niemand heeft dezelfde agenda als jij.

Kalender
Kalender op Pinterest gevonden en uitgeprint.

Week layout

Ik ben direct maar begonnen met deze week uit te schrijven zodat ik de agenda al kan gebruiken, ipv te wachten tot eind december 2019. Mijn notitieboek heeft zo’n 120 bladzijden van 80 grams papier, dus genoeg voor het hele jaar. Hoewel je niet perse een heel jaar in het notitieboek kwijt hoeft te kunnen want ik schrijf er ook andere dingen in. Bijvoorbeeld, blog ideeen, een recept aan het eind van de maand, of takenlijsten. Ik moet erbij zeggen dat ik vaak enthousiast wakker wordt met lijstjes in mijn hoofd, dat kan over van alles gaan maar dan is het wel handig om het op te schrijven.

Ik moet alles nog bijwerken en invullen maar zo ziet afgelopen week eruit.

 

Dit is  volgende week, hoewel ik nog een paar dingen er aan toe wil voegen.