Sterre onze lieve huisdier

In onze eerste zwangerschap hebben we besloten om een kat in huis te nemen. We waren heel enthousiast toen we de kitten zagen. Haar naam is Sterre geworden. Ze is 2 dagen na mijn verjaardag geboren, 16 oktober 2016. We hebben haar 7 november opgehaald en ze is niet meer weg te denken. Ze past gewoon bij ons gezin.

De opstart van Sterre

Het opstarten liep niet helemaal lekker, haar moeder had geen melk te bieden waardoor Sterre best klein en mager was. Hoewel het veel erger kon vergeleken andere kittens in het nestje. Toen Sterre 7 weken oud was, kwam ze bij ons in huis. Ze heeft een hele lange tijd echt gejankt als ze ons niet zag. Wanneer wij de huiskamerdeur uit gingen sloeg er bij haar een knop om. Je kon het geen miauwen meer noemen zoveel geluid kwam eruit. Het was zelfs in de steeg achterhuis te horen. Ook als wij op bed gingen was het janken en op een gegeven moment als het heel eventjes stil was begon het alweer. Soms werden wij er best gefrustreerd door omdat we graag wilden slapen.

In de zwangerschap

Sterre was vanaf het begin in de zwangerschap al heel hecht met de baby in mijn buik. Elke avond wanneer wij voor de tv zaten lag Sterre op mijn buik te slapen. Er was eigenlijk geen moment dat Sterre niet op mijn buik zat want dat deed ze ook wanneer we bij de achtertafel aan het eten waren. Naarmate ze ouder werd is het janken gestopt en konden wij rustig op bed gaan of de deur uit.

Na de bevalling

Ik weet nog wel toen wij thuis kwamen na de bevalling dat Sterre op mijn buik wilde gaan liggen maar dat lukte niet meer omdat de bolle buik weg was, hier keek ze dus raar van op.
Sterre is na de bevalling veranderd. Ze ligt niet vaak meer bij mij en is veel buiten. Ik probeer haar natuurlijk wel de aandacht te geven die een kat nodig heeft en heel af en toe komt ze dan uit haar zelf.

Twijfel

Wij hebben een kleine tijd getwijfeld of we Sterre wilden houden of dat ze naar een ander plekje ging maar ik kon haar niet weg doen omdat ze toch wel een hele lieve kat is en ze is voor ons een groot onderdeel van herinneringen.
Ik ben ervan overtuigt dat Sterre bij ons gezin past, we zijn allemaal een beetje gek.silly_trans_NvBQzQNjv4BqqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8.png
De reden waarom ik twijfelde om haar weg te doen is omdat Sterre soms bijt wanneer je haar aait, maar daar heb ik antwoorden op gevonden. Als eerste over de rug en buik heen aaien wil ze niet, tenzij ze het zelf laat merken dat ze het wel wil. Ook vind Sterre het niet prettig wanneer je haar onverwachts aanraakt, en niet te vergeten dat mijn vriend haar (perrongeluk) heeft geleerd om met handen te spelen. Ik ben eerlijk gezegd mijzelf toch wel dankbaar dat wij haar niet weg hebben gedaan. Sterre en ons dochtertje zullen in de toekomst dan ook een goede band krijgen samen.