Ovenschotel met pasta en bloemkool

Ik was van plan om een broccoli ovenschotel met pasta te maken maar er lag geen broccoli meer in de winkel. Dus had mijn man een bloemkool mee genomen. Ik ben gaan zoeken naar een ander recept omdat ik toch wel graag pasta wilde eten. Wij hadden niet verwacht dat de combinatie bloemkool met pasta echt lekker was maar uiteindelijk was het heerlijk!

Benodigdheden

  • Pasta 300 gram
  • Uien 2 grote
  • Bloemkool
  • Spekreepjes 250 gram
  • Creme fraiche
  • Geraspte kaas
  • Prei 1
  • Kerriepoeder 2 theelepels
  • Paprikapoeder 2 theelepels
  • Snufje knoflookpoeder
  • snufje peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens verpakking en snijd de bloemkool in stukken.
  2. Kook de bloemkool in een andere pan ongeveer in 10 minuten gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Kruid ondertussen de spekreepjes met kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snufje peper.
  5. Snijd de uien en prei in stukken en bak de spekreepjes in een grote wok. Als de spekjes gaar zijn dan voeg je de groenten toe.
  6. Giet de bloemkool en pasta af.
  7. Wanneer de groenten gaar zijn kun je de crème fraiche met 2 handjes geraspte kaas er doorheen roeren. Voeg daarna de bloemkool en pasta toe. Meng het goed door elkaar.
  8.  Doe alles in een ovenschaal en strooi nog een heel klein beetje geraspte kaas er overheen. Zet het 15 minuten in de oven.

 

Pasta ovenschotel