Carbonara spaghetti voor 4 personen

Ik had dit recept al een lange tijd in de planning maar steeds uitgesteld en uiteindelijk is het een super simpel en lekker recept! De welbekende pakjes carbonara proeft heel anders dan als je de saus zelf maakt. René en Jenna vonden het net als ik ook heel erg lekker. Als tip wil ik mee geven om niet meer dan de genoemde hoeveelheid kaas erdoor heen te doen.

Ingrediënten

  • Spaghetti 400 gram
  • 4 eieren
  • spekreepjes
  • 2 uien
  • Parmezaanse kaas 100 gram
  • 200ml kookroom
  • Peper

Bereiden

  1. Kook de spaghetti circa 10 minuten en snijd de uien.
  2. Bak in de tussentijd de spekjes samen met de ui op hoog vuur. Rasp de kaas en leg 1/3 apart.
  3. Pak een kom en klop de eieren los, voeg de kookroom, 2/3 geraspte kaas en peper toe.
  4. Wanneer de spaghetti gekookt is, giet je dit af en meng je direct het eimengsel, en spekjes erdoor.
  5. Serveer met het overgebleven kaas.
pasta carbonara