Quiche met broccoli en spekjes

Afgelopen week iets heel anders geprobeerd, dit keer een heerlijke quiche gemaakt. Wij hebben er nog extra kaas in gedaan en boven op de quiche 2 los geklopte eieren.

Ingrediënten

  • Tante Fanny quiche – taart deeg
  • Gerookte spekreepjes 200 gram
  • Broccoli
  • Prei
  • Champignon
  • Geraspte kaas
  • Eieren 3 stuks
  • Kookroom 200 ml
  • Verse dille
  • Peper en zout

Bereiden

  1. Bekleed de springvorm met het deeg en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten. Snijd de rest van de groenten.
  4. Doe de broccoli-roosjes, prei-ringen, champignons en spekjes in een kom. Schep dit goed om en doe het daarna op het deeg in de springvorm. Snijd de dille heel fijn.
  5. Klop de 3 eieren samen met de kookroom, verse dille, naar smaak peper en zout los. Eventueel wat geraspte kaas erdoor. Schenk het mengsel over de vulling van de quiche.
  6. Zet het circa 50 minuten gaar in de oven.

 

 

Quiche

 

 

 

 

 

 

 

Quiche

 

 

Related Post