Spinazie pasta met kip voor 4 personen

Dit recept vonden wij allemaal heerlijk en ga ik zeker nog een keer maken! Ondanks dat Jenna haar eten soms laat staan heeft ze haar bordje dit keer leeg gegeten en zelfs 2 keer opgeschept

Ingrediënten voor 4 personen

  • Penne 400 gram
  • Kipfilet 350 gram
  • Uien 2 stuks gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gesnipperd
  • Verse spinazie 300 gram
  • Cherrytomaten 1 hand vol gehalveerd
  • Kuipje boursin cuisine
  • Geraspte kaas

Bereiden

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout, snijd in reepjes of blokjes.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en laat het heet worden. Bak de kipfilet goudbruin en schep dan op een bord.
  3. Fruit de ui en knoflook op laag vuur in wat olie tot ze zacht zijn.
  4. Zet het vuur hoog en voeg de spinazie toe, laat het slinken. Let op! Giet het vocht af anders heb je een heel dun sausje. Roer de boursin door de spinazie en laat de saus op middelhoog vuur enkele minuten inkoken.
  5. Giet de pasta af, laat het goed uitlekken en voeg samen met de tomaten en de kip aan de saus toe.
  6. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas er over heen.

Spinazie pasta Spinazie pasta