Stoofvlees met zoete aardappel uit de oven

Het is voor ons al heel lang geleden dat wij een stoof gerecht hebben gegeten dus gisteren eindelijk weer eens gehad. Typisch een gerecht voor in de herfst. Ik heb 1 uur s’ middags al gemaakt zo kon het lekker lang op staan. Ook de zoete aardappelen vond ik lekker, René en Jenna vonden het maar niks.

Ingrediënten

  • Runderlappen circa 700 gram
  • Twee sneden brood
  • Uien 6 stuks
  • Halve courgette
  • Donker bier
  • Klont boter
  • Bloem 1 el
  • Bruine basterd suiker 2 el
  • Mosterd 1 el
  • 4 Wortels in plakjes gesneden
  • Blaadje laurier, 2 tl tijm, een bouillonblokje, peper en zout

Bereiden

  1. Schil en snijd de wortels in dunne plakjes, snijd de uien in halve grove ringen.
  2. Haal de korsten van het brood af en doe een dikke laag mosterd op een snee brood, leg het andere snee brood eroverheen.
  3. Snijd het vlees niet in te kleine stukken en kruid het met peper en zout. Bak het vlees p hoog vuur tot het dicht geschroeid is, ondertussen schil en snijd je ook de courgette.
  4. Leg het vlees met een schuimspaan even apart en fruit de uien aan in het bakvet. Voeg daarna de suiker en bloem toe. Meng het door elkaar en je kunt het vlees terug in de pan doen.
  5. Schenk het bier erbij, voeg het laurierblad, wortels, courgette, tijm en een verkruimeld bouillonblokje toe. Roer het om en leg het brood op het vlees, doe de deksel op de pan en laat het 2,5 uur staan op zacht vuur. Kijk af en toe of het niet droog staat, roer het brood er doorheen en laat het dan nog een 1/2 uur opstaan tot het vlees uit elkaar valt.

 

Stoofvlees

 

Zoete aardappel uit de oven

  • 4 Zoete aardappels
  • peper en zout
  • paprikapoeder 2 tl
  • 2 tenen knoflook
  • cayennepeper
  1. Was de zoete aardappel heel goed (schil hoeft er niet perse af) en verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Droog ze af en snijd in stukjes van 3×3 cm
  3. Doe ze in een kom en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, peper en zout, paprika poeder, en een mespunt cayenne peper toe.
  4. Meng het goed door elkaar en doe er een scheut olijfolie bij, daarna meng je het weer. Leg het op een bakplaat met bakpapier en zet het circa 30 minuten in de oven.

Related Post