Tortelini met groene pesto en pijnboompitjes

Persoonlijk zou ik wel 2 keer in de week tortelini kunnen eten, ik ben er echt gek op en vooral met een pesto sausje. Jenna vindt de tortelini ook lekker en mijn man maakt het niet zoveel uit. Vorige keer had ik tortelini gemaakt met rode pesto en dit keer met groene pesto. Deze recepten komen van Siees (Youtuber) met een beetje variatie van mezelf. Ik volg Siees al een aantal maanden, je kunt ook abonneren op haar kanaal. Ze heeft ontzettend leuke video’s om naar te kijken! https://www.youtube.com/channel/UCa181WaSHD-Sg1Dl-_V6y6Q

Ingrediënten voor 4 personen

  • Klein handje pijnboompitjes
  • Uien 3 stuks
  • Rode paprika
  • Teentje knoflook
  • Groene pesto 3 grote theelepels
  • 100 Gram creme fraiche
  • Zakje tortelini gevuld met kaas
  • Blik ham (smec)
  • Peper

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn en de ham in blokjes. Grill de pijnboompitjes in een wok zonder olie op hoog vuur.
  2. Wanneer de pijnboompitjes bruin zijn leg je ze op zij. Kook de tortelini volgens verpakking (15-17 min.)
  3. Bak de ham op middel hoog vuur, voeg de knoflook en peper toe en snijd de uien, rode paprika in stukken.
  4. Als de hamblokjes bruin zijn dan voeg je de uien en paprika toe. Zelf vind ik het lekker als de paprika en ui nog wat knapperig zijn dus ik bak deze kort mee.
  5. Doe 100 gram creme fraiche en ca 3 grote theelepels groene pesto bij de groenten. Meng alles goed door elkaar, laat het nog eventjes opstaan. Giet de tortelini af en doe alles bij elkaar. Eet smakelijk!