Tortelini met rode pesto en crème fraîche

Tortelini is 1 van mijn favoriete pasta soorten, daar kun je mij in elk geval s’ nachts voor wakker maken. Dit recept is in een handomdraai klaar.
Ik moet er bij zeggen de broccoli roosjes hadden wij nog over dus die hoort officieel niet in het recept maar dat is uiteraard ook lekker er door.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • Tortelini 440 gram (2 zakjes)
  • Ham uit blik
  • 2 Grote uien
  • Paprika 3 kleuren
  • Kleine prei
  • Champignons
  • Rode pesto (circa 150 gram heb ik erdoor gedaan)
  • Crème fraîche 200 gram

Bereiden

  1. Snijd de ham en groenten in blokjes. Verhit een wok met een scheutje olie en bak hierin de ham blokjes circa 3 minuten op hoog vuur.
  2. Voeg de groenten toe en laat het gaar worden. Ondertussen breng je water aan de kook.
  3. Kook de tortelini volgens verpakking en roer de crème fraîche en rode pesto door de groenten heen, laat het daarna nog eventjes opstaan. Een tip, je kan zelf het beste proeven hoeveel pesto en crème fraîche je erdoor wilt. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  4. Giet de tortelini af en doe het door de groenten heen, eetsmakelijk!

 

Tortelini

Related Post