Afvallen na de zwangerschap, mijn ervaring.

Aan het einde van de zwangerschap had ik een gewicht van 84/85 kg. Na de bevalling was ik snel 4 kg kwijt dus na een paar dagen kon ik weer in mijn oude broek. Ik was eerst nog niet bezig met mijn gewicht omdat we op een roze wolk zaten. Na ruim een maand wilde ik gaan afvallen en gezonder leven. Op 31-03-2017 woog ik 76,2 kg, dat was het moment dat ik begon met afvallen.

Doelen

Ik heb mezelf aangenomen om met kleine doelen te beginnen zodat het voor mij makkelijk haalbaar is. Mijn streefgewicht is 65 kg. Ik ben begonnen met meerdere kleine porties op een dag te eten. In het begin lukte het mij nog wel om elke 2 uren te eten. Naarmate ons dochtertje ouder werd en ik meer bezigheid heb, vergeet ik het. Mijn voeding heb ik aangepast door vrij weinig brood en meer crackers te eten. Af en toe eens in de ochtend magere kwark met fruit. Ik probeer niet meer na 7 uur s’ avonds te eten.

Zeven maanden nadat ik begon met afvallen was ik 72,2 kg. Ik ben me gaan inlezen over wat kan helpen met afvallen. Water…water en nog eens water. Water zuivert het lichaam en werkt echt met afvallen! Ik had een app gevonden om het water drinken bij te houden.

Meer dan een jaar verder, ben ik in totaal nog maar 7,3 kg kwijt. Maar dat geeft niet want ik zie in mijn grafiek dat er alleen maar vooruitgang is geweest. Ik ben rustig aan gaan afvallen zonder overdreven veel te sporten. Ik ben alleen in de winter gaan hardlopen. Met hoe ik nu leef kan ik ook af en toe nog iets lekkers eten zonder dat ik aankom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *