Acht anti-verveel tips voor ouders

Het Corona virus ?

Het is ontzettend veel in het nieuws en we zijn er de hele dag mee bezig maar wat moeten we doen tijdens deze lange lockdown? Wie weet hoe het 6 april gaat in Nederland misschien worden de scholen nog langer gesloten en krijgen we een complete lockdown. Gisteren wilden wij bij de Albert Heijn boodschappen bestellen maar ze waren helemaal volgeboekt en dat voor 2 weken lang.. Er zat niets anders op om naar fysieke winkels te gaan. In 1 van de supermarkten konden we niet eens kopen wat we nodig hadden maar mensen in de rij bij de kassa houden geen rekening met de afstand die de overheid heeft opgelegd.


1. Ga naar buiten maar houd afstand!

Ik heb vrijwel elke dag behoefte om even naar buiten te gaan want de dagen voelen vreemd aan. Wij wonen bij een drukke weg wat een stuk minder druk is. Duidelijk is te zien dat het rustiger op straat is. Hoewel wij niet veel mensen tegen komen in onze omgeving waar we wonen, moeten we wel rekening houden met 1,5m afstand! Onze peuter gaat lekker op haar fietsje en mijn man en ik lopen met haar mee. Eerst wilde ze niks van haar nieuwe fiets weten maar nu gaat het fietsen ontzettend goed. We kunnen langere routes maken dan voorheen en zijn zo’n 30 á 40 minuten weg van huis.

2. Knutselen met kind(eren) ?

Op de peuterspeelzaal word er veel geknutseld in thema’s, dit doe ik ook met onze dochter. We zijn momenteel bezig met het thema van school, de lente. Omdat Pasen eraan zit te komen heb ik daar ook al printables voor gevonden. Onder andere een mandje maken, een paashaas vouwen en een kleurplaat met een groot ei erop om deze te versieren. Je kunt alle knutselideeën op mijn Pinterest account vinden https://nl.pinterest.com/mariannesprofiel/

3. Spelletjes doen of puzzelen

Zelf ben ik niet zo van het puzzelen maar onze dochter kan dit een hele poos samen doen dus een lange bezigheid. Niet alleen is het leuk om met je kind(eren) spelletjes te doen maar ook met je man kan het gezellig zijn. Wij zitten tegenwoordig aan de Yahtzee.

4. Tuin lente/zomer klaarmaken ?

De lente is officieel begonnen! Ik hoop dat het zonnetje wat meer gaat schijnen in de komende tijd. Maak je tuin daarom lente/zomer klaar. Dan heb je direct een win-win situatie want je kind kan lekker buiten spelen wanneer jij bezig bent in de achtertuin.

5. Film uur houden

Televisie kijken is het meest voor de hand liggend maar dit kun je combineren met de andere genoemde tips. Meestal zet je je kind(eren) voor een programma zodat jij iets anders kunt doen maar het is veel leuker om samen een familie film te kijken en het dood de tijd want je bent zo een uurtje verder.

6. Samen schoonmaken

Laat je kind helpen met schoonmaken, geef het een droog doekje en je kunt samen aan de slag gaan. Eventueel spreek je af dat het zijn eigen speelgoed schoonmaakt. Zo voorkom je dat er wat uit de vensterbank valt. De was opvouwen vind onze dochter leuk om bij te helpen. Wij geven een aantal kleding wat van haar is en de rest kunnen we gewoon zelf opvouwen zodat het ook nog resultaat oplevert ?.

7. Ga iets bakken

Met je kind(eren) koekjes, muffins of een cake bakken. Je maakt het nog leuker door zandkoekjes te maken. Je kind(eren) kan zelf de koekjes uitsteken en eventueel versieren wanneer ze klaar zijn.

8. Een boek lezen

Hoewel je zelf waarschijnlijk geen boek kunt lezen als je kind(eren) thuis zijn, kun je dit wel doen als het om kinderboeken gaat. Lekker rustig op de bank of in de slaapkamer een boek voorlezen. Onze dochter vind dit heerlijk en houd geheel de concentratie erbij van het lezen van haar favoriete boek: De Moppereend ?.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *