Beginnen met een Bullet Journal

Wat is een bullet journal (BuJo)?

Een bullet journal is jouw eigen boek waar je zelf al je ideeën in schrijft. Of je hem nu gebruikt voor plannen, lijstjes, gebeurtenissen of alleen tekeningen, er kan niks fout aan zijn want het zijn jouw creaties. In een bullet journal maak je de pagina’s leuker door handlettering, stiften, washi tape, tekeningetjes, stickers etc. De benodigdheden kun je voor een kleine prijs op AliExpress bestellen of bij Action kopen. Natuurlijk zijn er ook duurdere producten verkrijgbaar in andere winkels. Een bullet journal werkt ontspannend, maar is ook een leuke tijdverdrijf. Er zijn mensen die hebben meerdere bullet journals die ze alleen gebruiken voor een bepaald onderwerp/thema. Zoals dromen, plannen, dagboek, songteksten etc. Ik heb 3 journals liggen en ik gebruik 1 voor recepten en de andere 2 voor eigenlijk alles. Het boek waarmee ik begon gaat van het ene onderwerp naar het andere en dat doe ik nu niet meer bij mijn 2e Bullet journal. In mijn 2e journal wil ik maand thema’s hebben zodat ik de hele maand dezelfde thema heb en niet steeds veranderd qua layout. Het staat ook minder rommelig.

Waar koop je een journal?

Mijn eerste journal kwam bij de Hema vandaan, er zitten blanco bladzijden in. Ik geloof rond de 5 euro. Mijn tweede bullet journal heb ik van mijn moeder gekregen, die was ook wat luxer er zat een boekje met voorbeeldpagina’s in en was rond de 15 euro.  De laatste journal heb ik bij de Action gekocht voor 1,79 met lijntjes, waar ik de recepten inschrijf maar ook in teken en handlettering in gebruik. Bullet journals kun je bij veel winkels kopen zoals Action, Hema, Xenos, boekhandels. Het is maar net welke prijsklasse je in gedachten hebt. Op internet staan ook veel leuke bullet journals, kijk eens op Bol.com.

Onderwerpen waar je mee kan beginnen.

 1. Foto’s
 2. Verjaardagen en speciaal vrije dagen.
 3. Telefoonlijst
 4. Weekplanner
 5. Maandplanner
 6. Recepten
 7. Blog ideeën
 8. Quotes
 9. Favoriete muziek
 10. Shoppinglist
 11. Bucketlist
 12. Boeken die je hebt gelezen/wilt lezen.
 13. Series of films die je ziet/wilt zien.
 14. Maand moodtracker
 15. Year in pixels moodtracker