Borstontsteking

Woensdag 24 november ging ik s’ ochtends met onze kleine meid naar de winkel lopen om een paar boodschappen. Op de terugweg voelde ik mij opeens niet meer goed. Ik was moe en had hartkloppingen. De hele ochtend heb ik op de bank gelegen en s’ middags voelde ik mij zo verschrikkelijk dat ik op bed ben gegaan en er niet meer vanaf ben gekomen. Ik moest overgeven en s’ avonds kreeg ik hoge koorts. Ik dacht aan griep en voor de zekerheid een Covid-zelftest gedaan want wie weet kon ik een QR-code krijgen voor de vrijheid van mijn kinderen maar deze was negatief. Mijn hoofd stond de hele dag al niet naar borstvoeding geven zo beroerd voelde ik mij maar ik had geen andere keus, aanleggen deed helse pijn. Het kwam nog niet in mij op dat het een borstontsteking zou kunnen zijn door de andere klachten die ik had.

Donderdag ging het iets beter maar ik had nog wel enorme hoofdpijn en koorts. Mijn linker borst deed nog veel meer pijn dan woensdag. In mijn borst zaten harde plekken en het begon rood te worden dus zo kwam ik erachter dat het een borstontsteking was maar ik was koppig en wilde het toch even aanzien en kolfde om de zoveel tijd. Masseren schijnt ook te helpen maar niet bij mij. Je hoefde er maar naar te wijzen en het deed al pijn.

Naar de huisarts

Vrijdagochtend was er geen verbetering dus heb ik toch maar de huisarts gebeld en kon ik er om 14:00 terecht. Mooi voor het weekend anders had ik misschien wel naar de eerste hulp gemoeten want ik was er net op tijd bij. Ik heb een anti-biotica kuur gekregen die ik drie keer daags op nuchtere maag moest innemen en een uur daarna niet mocht eten. Het was even puzzelen maar ik had een bijpassend schema gevonden.

Klachten vrij

De harde plekken waren na het weekend pas iets afgenomen en het was niet meer rood. Kolven deed een stuk minder pijn maar overdag had ik nog wel steken en bleef de pijn wat doorzeuren. Sinds donderdag (een week later) waren de klachten zo goed als weg en gisteren had ik de kuur opgemaakt. De kuur blijft nog een aantal dagen zijn werk doen dus ik hoop dat ik er maandag volledig vanaf ben. Het was een pittige week. De volgende keer weet ik in elk geval waar ik op moet letten mocht er weer een borstontsteking ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *