Het begin van borstvoeding

In de zwangerschap van M wist ik al dat ik borstvoeding zou geven, ik heb mij er meer op voorbereid dan in de zwangerschap van J. Nadat ik bevallen was van J had ik namelijk te weinig melkproductie en met pijn in mijn hart moest ik de borstvoeding opgeven. Nu wist ik wat mij te wachten stond en hield ik in mijn achterhoofd dat ik misschien weer geen borstvoeding kon geven. Het tegendeel is inmiddels bewezen!

M is in de kraamweek te veel afgevallen dus ik moest net als bij J bijvoeden. Naast live borstvoeding geven ook weer kolven.. Heel vaak kolven. Ons werd geadviseerd om 30cc bij te voeden. Ik werd meteen weer onzeker of ze genoeg zou groeien en of ik ooit genoeg melkproductie zou hebben. Ik had geen voorraad borstvoeding in huis dus moesten we het combineren met kunstvoeding. Het duurde ongeveer een week voordat ik genoeg melk produceerde om bij te voeden en de kunstvoeding te stoppen. Wat was ik opgelucht dat het dit keer toch mogelijk is.

Nog steeds bijvoeden

Nadat de kraamverzorgende weg was kwam het consultatiebureau tot drie keer aan toe elke week langs om te wegen. M groeit van mijn borstvoeding! Daarna moesten we nog twee weken wachten voor we een afspraak hadden bij het consultatiebureau. Ze was 200 gram gegroeid en omdat ze onder het gemiddelde van het gewicht zat, moeten we nog steeds 50cc bijvoeden. Het is jammer maar het is in ieder geval een geruststelling dat ze überhaupt groeit. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor. Tussen de voedingen door en ook na het clusteren probeer ik om het uur te kolven. Gelukkig heb ik elke dag genoeg om bij te voeden maar het is belangrijk om nog door te gaan voor een nog hogere melkproductie. Af en toe is het zwaar maar als M aan mijn borst ligt dan is het allemaal meer dan waard. Ik hoop dat ik nog heel lang borstvoeding kan geven. 30 Augustus hebben we weer een afspraak bij het consultatiebureau, zouden we dan het bijvoeden mogen afbouwen? Ik ben zo benieuwd!

S’ nachts doet ze het super goed, ze krijgt 22:30 de laatste voeding en dan meld ze zich weer tussen 03:00 – 04:00. Er is alleen één ding waar ik tegen aanloop en dat is huidhonger. M heeft er extreem veel last van, ze wil alleen bij mij slapen maar daar meer over in een volgende blog. Wanneer ik tijd heb komt deze zo snel mogelijk online 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *