Standaard carnivoor

Inmiddels zijn wij twee maanden bezig met het carnivoor dieet. Eerder hebben we watervasten geprobeerd, wat van korte duur is geweest. Bij het Carnivoor dieet eet je alleen voeding van dierlijke producten. Daarnaast passen wij het ‘intermittent fasting’ ook toe. Zowel het carnivoor dieet als het vasten, heeft grote gezondheidsvoordelen. Er zijn verschillende variaties van het carnivoor dieet. Natuurlijk zijn er wel eens uitzonderingen dat wij suikers consumeren maar over het algemeen eten we dus alleen dierlijke producten.

Ik heb veel geleerd bij health-coach Kait. Zij heeft naast een blog ook een YouTube kanaal waarin ze veel uitlegt over voeding. Ik ben vervolgens meer informatie gaan opzoeken bij verschillende bronnen over de onderwerpen die zij bespreekt.

Het intermittent fasting valt goed te combineren met dit levensstijl. Het idee om alleen nog dierlijke producten te consumeren hadden we al een lange tijd in ons achterhoofd en meer dan twee maanden geleden toch de stap genomen om dit te doen omdat we gezonder wilden gaan leven.

Voor we eraan begonnen heb ik heel veel informatie opgezocht, blogs gelezen en video’s bekeken want als wij het niet vertrouwden, zouden we er ook niet aan beginnen. Tot vandaag de dag leer ik nog steeds nieuwe dingen over voeding, suikers, antinutriënten, gifstoffen etc. Wij hebben groot en deels alle suiker/koolhydraat producten de deur uit gegooid. Wij kwamen er achter dat koolhydraten in ontzettend veel voeding zit. Koolhydraten hebben dezelfde werking als suiker, het laat de bloedsuikerspiegel stijgen, wat ongezond is voor je lichaam. Een kenmerk van pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel is dat je energieniveau van veel energie naar enorme vermoeidheid omslaat. Alle vitamines zitten in dierlijke producten.

Voordelen

Omdat iedereen anders reageert op voeding, heb ik alleen onze voordelen op een rijtje gezet die wij ervaren.

– Mijn huid is verbeterd.
– Gewichtsverlies, zowel mijn man als ik. Mijn gewicht blijft nu stabiel maar mijn man (-6kg) valt nog steeds af en dat was ook een doel voor hem.
– Wij zitten in ketose ondanks we gegeten hebben.
– Mijn man en ik ervaren meer energie.

De ongeziene voordelen

– Wij krijgen geen gifstoffen meer binnen waardoor we minder kans hebben op ziektes en aandoeningen.
– Onze Immuunsysteem word versterkt.
– Onze bloedsuikerspiegel is in balans.

Het succes van anderen

Er zijn nu veel experimenten gedaan met het Carnivoor levensstijl en zoveel verhalen van mensen die positief zijn. Deze website heb ik gevonden en wil ook deze met jullie delen.

2 reacties

 1. Robert schreef:

  Hoi Marianne ,

  Ik wil het Carnivoor dieet graag 30 dagen uit gaan proberen. Weet jij misschien waar ik voor 30 dagen iets kan kopen zodat ik dagelijks weet wat te maken ? Alvast bedankt voor de moeite

  • Marianne Droogh schreef:

   Hoihoi!

   Je kunt op het youtube kanaal van Health coach Kate kijken. Als je nog een stapje verder wil dan kun je Sv3rige volgen op youtube. Hij weet ook heel veel over het carnivoor dieet. Hopelijk heb je hier wat aan, succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *