De 20-wekenecho

Afgelopen vrijdag 29 januari was de 20-wekenecho. Op het laatste moment kreeg ik nog een mail dat ik alleen moest komen. Mijn man mocht dus niet mee, waar ik eigenlijk al bang voor was. Misschien waren het de hormonen waar ik last van had maar ik keek ineens niet meer zo uit naar de 20-wekenecho. De 20-wekenecho is zo’n speciaal moment waar je samen naar toe hoort te gaan. Bij binnenkomst kreeg ik van de gynaecoloog de vraag ‘Ben je alleen gekomen?’. Al met al had mijn man gewoon mee gekund en wordt er echt slecht gecommuniceerd in het ziekenhuis.

De Echo

De gynaecoloog begon met het checken van het hartje en als laatste keek ze naar het geslacht. Ik had besloten dat ik tijdens de echo niet wilde horen of het een jongetje of meisje is want dat is echt iets voor samen met je partner. Ik keek de andere kant op en het duurde even voordat de kleine er goed bij lag. Wat was het actief in mijn buik zeg! De gynaecoloog had voor ons een echofoto in een envelop gedaan waarop het geslacht is te zien. Bij thuiskomst hadden we de envelop samen open gemaakt en het is overduidelijk een…. Dat mag je zelf invullen want ik weet nog niet of ik het helemaal openbaar wil maken 😚. Gelukkig is verder alles goed met onze tweede wonder.

Fluitend door de zwangerschap heen

Mij hoor je over deze zwangerschap niet klagen, wat voel ik mij goed! Zeker in vergelijking met hoe de zwangerschap van onze dochter verliep, toen was ik behoorlijk ziek en uitgeput. Nu ga ik fluitend door de zwangerschap heen en ik hoop dat dit zo door gaat tot het einde. Ik heb alleen last van mijn onderrug als ik te veel heb gedaan op een dag. De kleine is steeds beter voelbaar en steeds actiever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *