De vijf cadeautjesregel voor sinterklaas

Sinterklaas staat alweer bijna voor de deur en eerlijk gezegd was ik er al op tijd bij met cadeautjes aanschaffen. Het eerste cadeautje kwam al binnen in de maand september. Hier was ik bewust wat eerder mee begonnen omdat ik vorig jaar juist aan de late kant was en ik weet hoe druk het kan zijn met een newborn in huis.

Een cadeau die ze zelf graag willen
Alle kinderen zijn dol op het speelgoed boek van de Intertoys en kunnen daar honderd dingen in aan kruisen. Onze oudste dochter mag dit jaar met een schaar, lijm en papier aan de slag gaan om samen met mij een verlanglijstje te maken. Vanaf dit lijstje kiezen wij het cadeautje uit die ze graag wil hebben.

Een item die ze nodig hebben
Denk bijvoorbeeld aan sportitems. Of misschien iets voor school, een rugtas of broodtrommel en drinkbeker. Iets waar ze zelf niet snel aandenken maar wel nodig kunnen zijn.

Een item om te dragen
Kinderen slijten hun kleding snel en kunnen regelmatig een aanvulling gebruiken.
Daarom zal er bij ons in de zak van sinterklaas ook iets zitten om te dragen. Het kunnen sokken zijn, ondergoed of misschien wel een pyjama. Eventueel regenlaarzen of gymschoenen.

Een voorleesboek
Om hun spraakontwikkeling te ondersteunen zal er bij ons een voorleesboek per kind inzitten. Houden je kinderen niet van lezen? Je kunt het aantrekkelijker maken door een boek te kiezen van hun favoriete tv-programma.

Een creatief item
Iets leuks om mee te knutselen of te tekenen zal ook toegevoegd worden. Dit stimuleert de fantasiewereld, vooral onze oudste dochter zal er blij mee zijn. Voor onze jongste kinderen gaan er dikke potloden in. Deze zijn van Crayola en hebben een zeshoekige vorm waardoor het voor de allerkleinsten makkelijk is om vast te houden.

Heb jij nog leuke cadeau ideeën voor in de zak van sinterklaas? Laat het gerust weten in een comment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *