Het laatste trimester!

Als jullie dit lezen ben ik inmiddels bevallen van een prachtig meisje! Deze blog heb ik nog voor de bevalling geschreven want ik wilde jullie wel een beetje op de hoogte hebben gebracht.

De hele zwangerschap ging als een speer voorbij en het laatste trimester leek het langst te duren, althans de laatste weken vooral. Wat heb ik genoten vanaf het moment dat ik haar kon voelen want voor de zestien weken voelde ik mij onzeker, wij wilden niet nog een derde miskraam mee maken. Gelukkig kon ik dat gevoel los laten nadat ik onze tweede wonder had gevoeld.

Kramp in mijn benen

Vanaf het moment dat ik bijna het laatste trimester passeerde kreeg ik kwaaltjes. Gelukkig niet extreem veel maar de kwaaltjes die ik ervaarde waren niet zo fijn. S’ nachts kreeg ik kramp in mijn enkels, tenen en kuiten. In mijn enkels was het niet te doen want ik wist niet goed hoe ik mijn voet moest houden. De krampen hielden lang aan en ik had er dagen lang last van. Ik zocht op internet wat ik er tegen kon doen, ik kan je vertellen als ik mijn benen omhoog legde dan werd het alleen maar erger. Op een gegeven ging ik van slaaphouding veranderen en dat heeft wel gewerkt. Richting het einde van de zwangerschap kreeg ik opnieuw kramp in mijn benen, ik kreeg de gouden tip om een blokje ‘sunlight zeep’ onder het matras te leggen. Vanaf die dag had ik niet meer last van kramp in mijn benen!

Naar de fysiotherapeut

In week 32 begon ik last te krijgen van mijn onderrug terwijl ik aan het slapen was. Ik werd er s’ nachts wakker door maar ik wilde het eerst eventjes aankijken. De klachten bleven dus had ik toch maar een afspraak bij de fysiotherapeut gemaakt. Ik kreeg tips mee en wat oefeningen, gelukkig werkten deze. Sinds week 32 paste ik niet meer in mijn broeken doordat mijn buik een flinke groeispurt had gemaakt dus misschien verklaarde dat ook de enorme rugpijn.

De laatste loodjes

De laatste loodjes waren het zwaarst. Nesteldrang ging niet samen met mijn rugpijn die ik bleef houden als ik druk bezig was geweest met schoonmaken. Ik moest luisteren naar mijn lichaam dus mocht manlief wat taken overnemen en heb ik iets meer rust genomen. In week 36 waren alle baby kleertjes uitgewassen en het wiegje bij ons op de slaapkamer was in elkaar gezet. We waren er alle drie klaar voor maar hoe dichterbij de bevalling kwam, hoe spannender het werd. Voor dochterlief duurde de zwangerschap een eeuwigheid want ze wilde zo graag haar zusje ontmoeten. Tijdens de zwangerschap verliepen alle afspraken bij de verloskundige goed, de kleine was lekker beweeglijk en wat heb ik daar van genoten. Met 39 weken en 6 dagen is ze geboren ♥.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *