Dit kan ik al!

Jenna is in de fase ‘Ik wil alles zelf doen’. Wat ik enorm goed vind van haar maar ook wel een beetje jammer. Het is best wennen dat ze nu alles zelf wil doen en toch ook wel weer fijn. Soms word ze er gefrustreerd door als iets niet lukt maar gelukkig vraagt ze dan om hulp.

Nee mei net!! (nee mag niet!)

Zelf tandenpoetsen als heit of mem het heeft afgerond, zelf de schoenen aan en uit doen. Haren wassen, noem maar op! En puzzelen niet vergeten dat kan Jenna als de beste! Vaak als ik met haar wil spelen dan roept ze ‘mei net!’ of ‘Gjin wei!’ (ga weg!). Ondanks dat het een beetje brutaal klinkt, is het duidelijk en zo kan ze het op haar eigen manier het beste aangeven. Nu ze nog geen hele zinnen uit kan spreken heb ik er geen problemen mee, wel verbeteren we haar om het op een lievere manier te zeggen of vragen.

Taal ontwikkeling

Ze heeft enorm veel woordjes geleerd tijdens de zomervakantie en communiceren gaat haar ook beter af. Ze probeert met liedjes mee te zingen, kleuren benoemen en ook oefenen met tellen. Ze doet het heel goed ❤️.

Het grote bed!

Sinds 8 september slaapt Jenna in een groot 1-persoons bed. Wat zijn wij ongelofelijk trots op haar. Vanaf de eerste keer, de eerste nacht, gaat het zo ontzettend goed. Ze slaapt er tot nu toe maar al te graag in. Zelfs s’ middags op bed gaan is geen probleem.

Misschien een tip voor andere ouders,. Wij hebben gewacht tot onze peuter er zelf aan toe was om in het grote bed te slapen. Wel hebben we haar gemotiveerd door te benoemen dat het haar bed is waar zij in mag slapen wanneer ze dat wil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *