Drie maanden jong

De weken vliegen voorbij en de dagen zijn veel te kort. Ik heb veel op mijn to-do list maar groot en deels schiet alles erbij in. De kleine is vooral tevreden als ik in de buurt ben. Hoewel manlief regelmatig met onze oudste dochter wat leuks doet, heeft zij ook mijn aandacht nodig. Het is intensief en er zijn dagen bij die zwaar vallen maar ik krijg er zoveel liefde voor terug. Mijn hart smelt als de kleine naar mij lacht of als J verteld hoe blij ze met haar zusje is. M slaapt alleen in de draagzak en vooralsnog het eerste deel van de nacht in haar wieg naast ons bed. Ik heb de afgelopen week regelmatig geprobeerd om haar op haar eigen kamer te laten slapen maar na zoveel minuten huilen vind ik het wel genoeg geweest. Ze heeft haar slaap nodig om te groeien dus dan maar in de draagzak (wat heel fijn is maar minder goed voor mijn rug).

M is inmiddels drie maanden jong en niet meer weg te denken. Het gaat allemaal zo natuurlijk, alsof ze er altijd al is geweest. Ze lacht veel en maakt steeds meer geluidjes. S’ nachts komt ze nog wel voor een voeding, rond een uur of 4. Dan is borstvoeding toch wel handig. Daarover gesproken, ik combineer het nog steeds met bijvoeding en ik ben ook nog niet van plan om borstvoeding op te geven. Ik heb een handige app waarin ik kan bijhouden hoeveel ik kolf en het lijkt erop dat het steeds meer wordt. M krijgt naast live borstvoeding twee flessen van 130cc afgekolfde melk en twee flessen kunstvoeding. Het belangrijkste is dat ze goed groeit en gelukkig doet ze dat.

De krampjes lijken steeds minder te worden nu ze ouder wordt, waar ik enorm blij mee ben want soms voelde ik mij machteloos en leek er geen hulpmiddel te zijn om haar te troosten. Dan lag ze lekker te slapen en trok ze opeens haar beentjes bij elkaar wat daarna al snel volgde in huilen. Zo sneu om te zien maar gelukkig gaat het nu een stukken beter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *