Heerlijke pittige wraps!

Een hele tijd terug kwam mijn vriend thuis met het idee om pittige wraps te eten, met best veel dingen wat ik normaal gesproken niet lus. Zoals olijven, ananas uit blik, en vooral de pittigheid in eten lokte mij al niet aan. Besloten om toch maar eens iets nieuws te proberen en eenmaal toen we het zaten te eten… Had ik maar liefst 4/5 van die wraps opgegeten!! Dus hier het overheerlijke recept.

Benodigdheden (2 tot 4 personen)

  • Kipfilet 600 gram
  • 3 Paprika’s
  • Tomaten
  • Ananas uit blik
  • 2 Grote uien
  • Groene olijven
  • Jelapenos (pepers)
  • Wraps
  • Geraspte kaas
  • Crème fraish
  • Gesneden sla of krop sla
    Peper en zout
    Chilipoeder (zoveel als je erin wil)
    Tijm (2 eetlepels)
    Komijnzaad (2 eetlepels)
    Knoflookpoeder (1 eetlepel)
    Sojasaus (flinke scheut)
    Honing (2 eetlepels)
    Citroensap (flinke scheut)
    Olijfolie (flinke scheut)
  1. Snijd de kipfilet middelgrote stukken en doe het in een bak waarin je het gaat marineren. Doe alle kruiden erbij inclusief sojasaus, honing, citroensap en de olijfolie. Laat het een uur in de koelkast staan.
  2. Wanneer de kipfilet gemarineerd is kun je de paprika en uien in grove stukken snijden.
  3. Bak de gemarineerde kipfilet op hoog vuur tot het gaar is, giet de helft van het overgebleven vocht eruit. Voeg de paprika en uien toe, laat het sudderen. Snijd ondertussen de jelapenos, olijven,tomaten, en ananas. De hoeveelheid van de olijven en pepers moet je zelf bepalen, wij doen er bijna een heel potje van beide in.
  4. Wanneer het bijna klaar is kun je de olijven, jelapenos, tomaten en ananas erdoor heen scheppen.1. Leg de wrap op je bord besmeer met crème fraish, de hoeveelheid sla die jij wil erop. Daarna volgt de wrapvulling en eindig met geraspte kaas.

Eetsmakelijk!!