Het tweede trimester

We zitten alweer in de tweede trimester van de zwangerschap. Ik voel mij goed en minder vermoeid als in het eerste trimester. Ik heb af en toe nog wel eens dat ik mij heel erg misselijk voel maar daar blijft het gelukkig bij. Tegenwoordig mag mijn man niet meer mee naar de verloskundige vanwege de Corona maatregelen. We vinden het allebei heel jammer maar hopen wel dat hij aanwezig mag zijn bij de 20-wekenecho. Die afspraak staat op 29 januari dus ik hoop dat de maatregelen dan weer een beetje versoepeld zijn.

Veertien weken zwanger

Ik probeer dagelijks een wandeling te maken van minimaal 30 minuten, zo kan ik in het laatste trimester nog een beetje fit blijven. Het is een win-win situatie want J krijgt dan ook haar dagelijkse beweging en vitamine D. Mijn buik is inmiddels begonnen met groeien en sinds deze week zichtbaar!

Vijftien weken zwanger

28 December kreeg ik weer een echo. Dit was één van de mooiste echo’s die we op video hebben gekregen. Je zag een handje en de kleine draaide zich zelfs eventjes om. Mijn bloeddruk was goed en placenta ligt achter dus het zou maar zo kunnen dat ik de baby aankomende week al kan voelen.

Zestien weken zwanger

Ondanks de lockdown vind ik de tijd voorbij vliegen. Zeker nu we zwanger zijn zien we dat. Ik geniet van deze zwangerschap. De enige kwaal wat ik ervaar is heel vaak moeten plassen, voornamelijk s’ nachts. Afgelopen week merkte mijn man op dat ik de hele tijd aan het opruimen was en vroeg of ik nesteldrang had. Dat kan wel kloppen want ik zit momenteel in de opruim en schoonmaak stemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *