Het beste voor je kind

Opvoeden over het algemeen is een groot onderwerp, waar we lang en breed over kunnen discussiëren. Iedereen heeft een andere opvoedmethode. Vaak lijkt het alsof ouders tegen elkaar in strijd gaan over wat ”de beste” opvoeding is.
Ik als moederzijnde geef eerlijk toe dat ik er nu nog steeds een weg in moet vinden wat het beste is om te doen wanneer ons dochtertje constant huilt. Het is vaak zo dat wanneer ik aandacht voor iets anders heb, dat zij dan begint te huilen en aan de ene kant vind ik het zielig maar aan de andere kant moet zij zichzelf ook kunnen vermaken zonder mij. Zo zullen wij als ouders meer dingen in de toekomst gaan tegen komen waar we nog niet de juiste handelingen voor weten.

Ieder kind is anders dus kan de opvoeding niet aan elk kind gelijk zijn. De regels in huis moeten ouders zelf bepalen maar er wordt onderling veel over geoordeeld, wat natuurlijk overbodig is omdat elke ouder het beste wil voor zijn/haar kind.
Ouders moeten elkaar meer in de opvoeding en regels respecteren, omdat bijna alle ouders onzekerheden heeft over wat het beste is voor zijn/haar kind. Ik zal vast niet de enige moeder zijn die zich soms afvraag ” Doe ik het wel goed?” of ”Wat doe ik verkeerd?” Het zou voor alle ouders beter zijn om elkaars regels en opvoeding te respecteren. In de toekomst gaat er nog genoeg voorbij komen waarvan je achteraf denkt, ”had ik het maar anders gedaan”. Die gedachten moet je eigenlijk los laten want je weet niet hoe het dan gegaan zou zijn.

Er zijn ouders die hulp nodig hebben bij het opvoeden, is dat zo erg dat er over geoordeeld moet worden? Ouderschap, opvoeding en regels is niet het makkelijkste en sommigen kunnen het voor zichzelf niet aan maar dat geeft niet het recht om te vooroordelen. Elke ouder houd zielsveel van zijn/haar kind en doet wat denkt dat goed.
Het is ook maar net hoe je eigen jeugd is geweest en wat je daaruit mee wilt nemen of wilt veranderen voor je eigen kind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *