Het laatste trimester van onze derde zwangerschap

Dit is de laatste blog over deze zwangerschap. Het einde lijkt altijd zo ver weg maar als het moment daar is dan is de zwangerschap ontzettend snel voorbij gegaan. Vanaf week 29 keek ik al heel erg uit naar de bevalling. Ik kreeg rugklachten en vreselijke kramp in mijn voeten, kuiten, enkel. Dit keer was het erger dan in de voorgaande zwangerschappen. Daarbij moet ik zeggen dat de tijd ook doortikt met een kleuter en dreumes in huis, er is altijd wat te doen.

De zwangerschap kort samengevat

In het begin van de zwangerschap was ik misselijk maar bleef het bij twee keer overgeven. Ik voelde mij zoals elke zwangerschap in het eerste trimester extreem moe. In het tweede trimester was ik eerst goed ziek door de griep, daarna voelde ik mij goed en had ik weinig klachten. Vanaf een week of 27 begonnen de nachtelijke krampen in mijn benen weer en dat ging de laatste weken op en af. De ene nacht sliep ik goed en de andere nacht had ik maar zo’n vier of vijf uur slaap. De hittegolf deed ook niet veel goeds want onze kleine meid sliep daardoor slecht en was in de nacht ook regelmatig overstuur. Ze zat zichzelf overdag in de weg net als mij en ik denk de rest van Nederland. Voor zo’n kleintje is het natuurlijk helemaal niet leuk als het zo warm is. Wat keek ik uit naar het moment van bevallen. In mijn hoofd was ik er echt klaar mee, ook dat moet gezegd kunnen worden want het is niet altijd rozengeur en maneschijn.

In week 32 lag de kleine overdwars dus ik vond de laatste weken van de zwangerschap wel spannend aangezien ik liever geen keizersnede wilde. Gelukkig lag het met 37 weken met het hoofdje naar beneden en zelfs al ingedaald. De allerlaatste weken had ik ontzettend veel pijn met lopen. Ik kan het niet goed verwoorden maar het waren een soort pijnscheuten in beide benen. Ook s’ nachts deden mijn benen zo’n pijn dat ik niet eens kon omdraaien in bed.

Opnieuw ouders geworden van een..

Met trots kunnen wij vertellen dat we voor de derde keer ouders zijn geworden. Dit keer niet van een dochtertje maar van onze prachtige zoon M. Hij is met precies 39 weken zwangerschap geboren. Ik heb een hele fijne kraamweek gehad. Het is af en toe aanpoten met drie lieve kinderen maar dat is het allemaal meer dan waard. Wij genieten nog even verder en wie weet post ik over een tijdje wel weer een update!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *