Het tweede trimester van ons derde kindje

Dit is onze vijfde zwangerschap maar we mogen ons derde kindje krijgen richting het einde van dit jaar.

Week 14 tot 18

Vanaf week 14 van deze zwangerschap nam de misselijkheid af. Ik heb alleen af en toe kramp in mijn voeten. In week 17 was ik voor de zekerheid naar de verloskundige gegaan voor een extra controle want ik voelde mij ongerust. Op de echo was het kindje lekker actief dus gelukkig had ik zorgen voor niks. Wat dat betreft heeft de miskramen wel zijn sporen nagelaten. Sinds week 18 gaat het bukken al wat lastiger en mijn rug is weer snel overbelast. In die week was ook de eerste foto van mijn buik gemaakt. Dat is was er steeds bij ingeschoten maar wil ik nu wel vaker doen want het is zo bijzonder om zwanger te zijn.

Week 19 tot 23

Toen ik 19weken+1 dag zwanger was, hadden we de 20-wekenecho. Deze echo vind ik altijd wel spannend i.v.b medische aandoeningen maar gelukkig was het allemaal goed. De kleine lag overdwars in mijn buik dus ik moest zelfs nog op mijn zij draaien zodat de gynaecoloog een aantal dingen beter kon checken. Mijn placenta ligt helaas aan de voorkant waardoor ik de schopjes nog niet duidelijk voelde in week 19 maar het was heel actief daarbinnen. Toen ik de 20 weken passeerde kreeg ik weer last van kramp in mijn voeten net als in de zwangerschap van M, bij haar had ik er extreem veel last van. Tot nog toe (inmiddels 23 weken) had ik maar een paar keer kramp s’ nachts. Ik ben tussendoor wel ziek geweest waardoor ik ontzettend snel buiten adem was en flink moest hoesten bij elke inspanning die ik deed. De kleine in mijn buik is nog niet veel aanwezig, volgens mij is het een rustige baby of het komt echt doordat mijn placenta aan de voorkant ligt.

week 24 tot week 27

Deze zwangerschap verloopt tot nog toe vrij goed. Het was alleen even zwaar toen ik ziek was want ik kon de trap bijna niet oplopen met M op de arm. Zo uitgeput was ik dan en kreeg ik een enorme hoest aanval. Vanaf week 24 werd het hoesten eindelijk minder, ook werd de kleine in mijn buik steeds actiever overdag. De onderstaande foto is gemaakt met precies 25 weken zwangerschap. Deze keer groeit mijn buik ontzettend snel en merk ik dat bukken lastiger wordt. Inmiddels zitten we in de laatste week van het tweede trimester. Nu de bevalling dichterbij komt vind ik het spannend worden. Wanneer zou de kleine zich melden? Hoe gaat het straks zijn met drie jonge kinderen? Zal de bevalling net zo rustig verlopen als met M? Nog zo’n twaalf weken te gaan dan heb ik antwoord op alle vragen en kunnen we genieten als gezin van vijf want één ding weet ik zeker, het komt goed daar vertrouw ik op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *