Hoe het gaat op de peuterspeelzaal met 3 tips voor ouders

Voor het eerst naar de peuterspeelzaal

Dinsdag 7 mei mocht Jenna s’ ochtends voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Mijn man en ik hebben samen Jenna weg gebracht omdat de eerste keer toch wel een beetje spannend is. We moeten om half 9 aanwezig zijn en kwart voor 9 beginnen ze. Toen we weg gingen had Jenna het eigenlijk niet eens door dat we haar achter lieten. Dat ging met onze verbazing heel goed en dat maakt het ook makkelijker dan wanneer ze huilt.

Om half 12 had ik Jenna opgehaald en ze heeft het heel erg naar haar zin gehad. Ze was tig keer van de glijbaan geweest, ze hadden aan een moederdagcadeautje gewerkt en lekker gespeeld.


Dagdelen erna

Ik heb Jenna donderdag 9 mei naar school gebracht en dit keer werd het iets moeilijker. Ze wist natuurlijk van de vorige keer dat ik weg ging en daar had ze moeite mee. Ze moest erg huilen. Dit gebeurde de afgelopen keer ook maar dan wat extremer. Als moeder zijnde moet je dan sterk in je schoenen staan.

De peuterjuffen vertelden dat als ik een tijdje uit het zicht ben dat het dan heel goed gaat. Dat geeft voor de volgende keer wat meer een opgelucht gevoel zodat ik het beter los kan laten.
Het is puur het afscheid wat ze lastig vindt en misschien dat privé omstandigheden op dit moment een kleine rol mee speelt. Ik ben een ontzettende trotse, gelukkige moeder.


3 gouden tips
  1. Ga enthousiast naar de peuterspeelzaal en vertel wat ze gaan doen, zo weten ze van te voren wat ze te wachten staat. Dit helpt bij Jenna heel goed want hierdoor krijgt ze er zin in om naar school te gaan.
  2. Probeer je kind af te leiden in het kwartiertje spelen en vertel pas wanneer je weg gaat dat je daadwerkelijk weg gaat. Jenna is hierdoor minder verdrietig als ik onverwacht zeg dat ik naar huis ga en voor mijzelf is het ook wat makkelijker.
  3. Neem een extra setje kleding mee voor het geval dat ze doorlekken, vallen of nat worden.

Deze tips werken bij ons heel goed, andere tips zijn altijd welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *