Hoe mijn zwangerschap verliep

Moedergevoel

Ik was 17 jaar toen ik het gevoel had dat ik zwanger was. Ik kan het  niet uitleggen maar ik wist zeker dat ik zwanger was misschien vanuit een beginnende moedergevoel? Rene en ik hadden 4 zwangerschapstesten gedaan waaronder 2 digitale omdat wij het niet echt konden geloven. Daarnaast hadden we een dubbel gevoel want de juiste timing was het niet. We kwamen er al heel vroeg achter namelijk met 3 weken.

De eerste 10 weken

Ik ben op zoek gegaan naar een verloskundigenpraktijk. Ik heb verschillende websites bezocht en verloskundige die mij het meest aansprak daar zijn we met 6 weken zwangerschap naar toe gegaan. Bij de eerste controle kregen we veel vragen en ik moest gaan bloedprikken. We hadden een hele aardige vrouw en ik weet nog heel goed dat ze mij vroeg of ik ook moest overgeven. Ik zei bijna juichend ´´ Nee gelukkig niet´´. Maar nog geen dag later was het mis want ik moest ontzettend veel overgeven. In week 9 een dag voor dat Rene en ik op vakantie zouden gaan moest ik aan het infuus vanwege uitdroging (gelukkig zat ik net op het randje dat het bij een dagopname bleef). Ik hield letterlijk geen slokje water binnen en wat voelde ik me kut ik kreeg de diagnose HG (Hyperemesis gravidarum).
We waren al vroeg in het ziekenhuis en konden kwart voor 12 s’ avonds weer naar huis. Wat voelde ik mij goed zeg eindelijk na zo’n lange tijd weer energie. Ik had toen zo’n trek in eten dus zijn we vanuit het ziekenhuis door gereden naar een snackbar.

Week 10 t/m 20

De veranderingen die mij waren opgevallen aan mijn lichaam was overal haargroei vooral onder mijn navel en daar irriteerde ik me ook wel aan omdat het beter was om het niet weg te scheren. Ik sliep veel en had ook heel veel pijn in mijn rug daarom ging ik 1 keer per week naar de fysiotherapeut. Ik had weinig energie maar het leukste van de afgelopen weken was dat ik ons kindje met 17 weken voor het eerst voelde! En de 20-weken-echo, we hadden een echo van bijna een uur lang dus konden we ook zo lang naar ons kindje kijken. Het mooie was dat bijna iedereen dacht dat het een jongetje werd maar wij wisten dat het een meisje was. Ik heb me helaas wel versproken bij mijn moeder dus zij wist het wel.

Week 20 t/m 30

Ik voelde me eindelijk na zo’n lange tijd iets beter, sinds week 23 minder overgegeven! Ik was door het overgegeven wel 9 kg afgevallen waarvan ik in week 25 de 5kg er weer aan had. Ook kreeg ik in week 25 een baby buikje en was ik daar behoorlijk trots op. Het voelen van de baby maakte me gelukkig en de gedachte dat het over een aantal weken in onze handen zou liggen maakte mij nog gelukkiger. Sinds week 28 was ons dochtertje nog actiever dan wat ze al was en ze lag ook al met het hoofdje naar beneden. Sterre lag vanaf het begin van de zwangerschap elke avond op mijn buik te slapen.

Week 30 t/m 40

Vanaf week 30 vond ik de tijd zo langzaam gaan. Ik kon niet veel meer door de rugpijn en weinig energie dat ik had. Ik hing de was zelfs zittend op de wasrek omdat ik te vermoeid was. Voor de rest ging het goed met ons dochtertje en mijn bloeddruk is ook altijd goed geweest. Af en toe moet ik nog wel eens overgeven maar niet zo vaak meer als in de eerste 20 weken. De laatste weken had ik moeite met bukken en voelde het alsof er een steen op mijn rug lag zoveel pijn had ik daaraan. Ik droeg op een gegeven moment alleen nog joggingbroeken met een t-shirt.

Zwangerschap
We hadden in de zwangerschap nog een fotoshoot gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.