Ik wil meer dan dat ik kan.

12-15 maanden fase

J is inmiddels 15 maanden geweest en heeft veel huilbuien gehad, waarom? Puur het stukje dat ze dingen wilde, die ze eigenlijk nog niet kon. Sinds ze haar eerste stapjes zette veranderd haar humeur. Voordat ze begon met lopen huilde ze veel en was ze heel erg op mij gericht. J wilde bij mij zitten en bij niemand anders.


De eerste stapjes

J zette haar eerste stapjes op koningsdag 2018 en toen begon ze ook met spelen. Het spelen was nieuw voor ons want dit deed ze voorheen weinig. Tegenwoordig vermaakt ze zich en huilt ze bijna niet. J is blijer omdat ze zich vrijer kan bewegen. Als we naar vrienden gaan heeft ze geen aandacht voor mij en dat is misschien de grootste sprong die ze gemaakt heeft want het was altijd huilen zodra ik haar op de grond zette.


Negatieve aandacht

Wanneer er negatieve aandacht gevraagd wordt, geef ik dat geen aandacht. Ik negeer het en vraagt ze op een positieve manier aandacht, dan krijgt ze dat. Ik beloon haar heel veel met complimentjes en moedig haar aan want dat heeft een dreumes nodig als ze de wereld wil ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *