Kenmerken te veel suiker

Suiker is een breed onderwerp en omdat ik het interessant vind, ga ik er meerdere blogs over schrijven.

Kenmerken met gevolgen van te veel suiker.

 1. Moe en gebrek aan energie
  Iedereen is wel eens vermoeid of heeft weinig energie maar wanneer je je permanent de hele dag lamlendig en moe voelt is het tijd dat je kijkt naar je eetgewoontes. Hou eventueel bij wat je op een dag eet en ga jezelf daaruit aanpassen.
 2. Behoefte aan suiker
  Dit is een zichtbaar kenmerk hoewel niet iedereen het doorheeft. Lichamelijk en psychisch heb je de hele dag door suiker nodig waardoor je naar ongezonde snacks, frisdranken en eten grijpt. Als dit herkenbaar voor jou is dan ben je waarschijnlijk suikerverslaafde.Het eten van suiker zorgt voor een kettingreactie omdat je na een boost van energie meer wilt. Suiker verzuurt je lichaam daardoor ben je meer vatbaar voor ziektes. Eventueel kan Chlorella nog helpen je lichaam te ontzuren.
 3. Regelmatig verkouden of griep
  Het eten van te veel suiker verzwakt je immuunsysteem. Je lichaam is dan veel
  minder in staat om verkoudheid of griep te bestrijden.
 4. Angst en depressie
  Het klinkt misschien ongeloofwaardig maar toch krijgen genoeg mensen angst en depressies door te veel aan suiker. Je bloedsuikerspiegel stijgt waardoor je een tijdelijke boost voelt. De angst en depressie word daarna veroorzaakt doordat de bloedsuikerspiegel met een vaart naar beneden gaat.Zoals je dit lichamelijk voelt, voel je het ook op emotioneel gebied. Suikerverslaafden gaan zich in sociale omgeving afzonderen door onzekerheden en de schaamte die ze hebben. Er treed psychische vermoeidheid op en dat alles bij elkaar veroorzaakt depressies en angsten.
 5. Huidproblemen
  Door het eten van suiker en te weinig drinken van water komen er ontstekingen in je lichaam en dat geldt zeker voor de huid. Acne, een vette huid, of eczeem kan er een gevolg van zijn. Door meer water te drinken gaat je huid hydrateren, dat kan een 1e stap zijn om een gezondere huid te krijgen.
 6. Gewicht toename
  Wanneer het lichaam genoeg suiker heeft en er nog steeds suiker binnenkomt dan worden de suiker-calorieën omgezet in lichaamsvet, zo word het opgeslagen waardoor er gewichtstoename is.
  Er is extra risico op hartproblemen, diabetes, en een te hoog cholesterol.
 7. Te hoge bloeddruk
  Te veel suiker binnenkrijgen verhoogd je bloeddruk, dat is bij de meeste mensen bekend.
 8. Gebitsproblemen
  Suiker gaat tussen je kiezen en tanden zitten waar je niet goed bij kan. Het glazuur word zodanig aangetast dat je gaten krijgt. Gebruik ragers of tandenstokers om toch een beetje te voorkomen dat je hele gebit eraan gaat.
 9. Diabetes
  Te veel suiker binnenkrijgen lijd tot overgewicht,zo wordt de kans tot diabetes veroorzaakt. Wanneer je merkt dat je permanent dorst of honger hebt, ondanks het feit dat je regelmatig eet en drinkt kan dit een symptoom van diabetes type 2 zijn.
 10. Hartproblemen
  Te veel suiker is funest voor je hart!
  Je bloeddruk word verhoogd hierdoor worden ongezonde vetten opgeslagen in de lever en ”gezond” HDL cholesterol wordt verbrand. Daarnaast kan ook het hart ontstekingen creëren waar het hart aan te lijden heeft. Mensen met overgewicht ontwikkelen een te hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en hebben een grotere kans op diabetes. Hierdoor heeft die doelgroep meer kans op hart en vaatziekten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *