Kiymali ekmek (turkse pizza)

Dit recept is voor 4 pizza’s

Ingrediënten voor het deeg:

  • tarwebloem 500 gram
  • margarine halve eetlepel
  • 3 zakjes gist (21 gram)
  • zout 2 theelepels
  • warm water 150/200 ml
  • melk 50 ml
  • suiker 1 theelepel
  • los geklopt ei

Ingrediënten voor het gehakt:

  • gehakt 500 gram
  • rode paprika
  • groene peper 1
  • ui
  • bos peterselie
  • rode peper 1 theelepel
  • zwarte peper 1 theelepel
  • tomatenpuree 2 blikjes
  • zout 1 theelepel

Bereiding van het deeg

  1. Doe de bloem, margarine, gist, zout, water,melk en suiker in een kom.
  2. Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg mooi rond is en niet meer plakt.
  3. Bedek de kom met een theedoek en laat het een half uur rijzen

Bereiding van het gehakt

  1. Snijd de paprika, ui, groene peper en peterselie in hele kleine stukjes.
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg de tomatenpuree er aan toe.
  3. strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
  4. Voeg hier de rode paprika, ui, peterselie en groene peper aan toe.
  5. Meng alles goed door elkaar
  6. Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereiding van de kiymali ekmek

  1. Strooi wat bloem op het aanrecht en neem 1/4 van het deeg. Rol dit in de lengte uit met een deegroller. Zorg ervoor het deeg niet te dik of te dun wordt uitgerolt.
  2. Leg een beetje gehakt in het midden van de deeg en verspreid het tot 2 cm van de kanten af.
  3. Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
  4. Smeer de randjes van het deeg in met los geklopt ei.
  5. Leg de pizza’s op een ovenplaat en doe het ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven