Kiymali ekmek (turkse pizza)
Dit recept is voor 4 pizza’s
Ingrediënten voor het deeg:
- tarwebloem 500 gram
- margarine halve eetlepel
- 3 zakjes gist (21 gram)
- zout 2 theelepels
- warm water 150/200 ml
- melk 50 ml
- suiker 1 theelepel
- los geklopt ei
Ingrediënten voor het gehakt:
- gehakt 500 gram
- rode paprika
- groene peper 1
- ui
- bos peterselie
- rode peper 1 theelepel
- zwarte peper 1 theelepel
- tomatenpuree 2 blikjes
- zout 1 theelepel
Bereiding van het deeg
- Doe de bloem, margarine, gist, zout, water,melk en suiker in een kom.
- Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg mooi rond is en niet meer plakt.
- Bedek de kom met een theedoek en laat het een half uur rijzen
Bereiding van het gehakt
- Snijd de paprika, ui, groene peper en peterselie in hele kleine stukjes.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de tomatenpuree er aan toe.
- strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
- Voeg hier de rode paprika, ui, peterselie en groene peper aan toe.
- Meng alles goed door elkaar
- Verwarm de oven voor op 220 graden
Bereiding van de kiymali ekmek
- Strooi wat bloem op het aanrecht en neem 1/4 van het deeg. Rol dit in de lengte uit met een deegroller. Zorg ervoor het deeg niet te dik of te dun wordt uitgerolt.
- Leg een beetje gehakt in het midden van de deeg en verspreid het tot 2 cm van de kanten af.
- Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
- Smeer de randjes van het deeg in met los geklopt ei.
- Leg de pizza’s op een ovenplaat en doe het ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven