Mijn creatieve hobby’s

Vroeger als klein meisje was ik vaak bezig met knippen en plakken, tekenen en kleuren. Niet alleen op school maar ook thuis vond ik dit leuk om te doen. Ik weet nog wel dat rond mijn 10e levensjaar ‘TopModel’ in de mode was. Voor die tijd was het een prijzig boek en was ik er ontzettend blij mee toen ik het mocht kopen. Topmodel heeft boeken met modellen erin die je zelf aan moet kleden door te tekenen. Tegenwoordig heeft Topmodel een heel breed assortiment.


Mijn hobby stond een tijdje stil

Naarmate ik ouder werd en mijn woonsituatie veranderde liet ik de hobby’s wat links liggen. Overigens schreef ik wel veel over mijn gevoel, hoe mijn dag eruit zag en hoe ik in het leven stond. Ik geloof dat ik zo’n 3 á 4 jaar niks heb gedaan met de rest van mijn hobby’s, tot ik op mijn 17e zwanger werd. Toen ben ik aan het einde van de zwangerschap begonnen met mandala’s omdat het aftellen voor mijn gevoel lang duurde. Het was een tijdverdrijf want na de geboorte was ik er niet meer mee bezig.

Na de bevalling

Een paar weken nadat Jenna geboren was, verveelde ik mij regelmatig. Mijn man heeft mij geadviseerd om een hobby te gaan zoeken. Dat advies had ik een paar keer afgeslagen maar op een gegeven moment wilde ik echt iets kunnen doen wanneer Jenna lag te slapen. Sinds dien ben ik mijn creatieve-brain weer gaan gebruiken.


Hoe kwam ik aan mijn hobby’s?

Blog: Schrijven deed ik altijd graag en dat heb ik nooit los gelaten, zo ben ik zelf op het idee gekomen om een blog te beginnen. Journal: Op internet had ik gezocht naar hobby’s, toen kwam ik artikelen tegen over het maken van een journal. Ik heb veel Youtubevideo’s bekeken en uiteindelijk ben ik het leuk gaan vinden. Puur het schrijven van herinneringen in een boek dat je in je eigen style kunt maken.
Overige creatieve hobby’s: Het is maar net wat ik tegen kom en op dat moment zin in heb om te doen. Dit zijn meestal tijdelijke dingen die ik leuk vind.

Wat ik ook ontzettend leuk vind is dat ik samen met onze dochter aan tafel zit te kleuren en in de toekomst misschien wel samen zit te journallen.