Mijn ervaring, stoppen met anti-conceptie

Waarom stopte ik met anti-conceptie?

Vorig jaar 19 december ben ik gestopt met anti-conceptie. Ik wilde weten hoe ik mij zou voelen als ik die troep (want dat is het gewoon) niet meer zou slikken. 1 Van de redenen is dat ik best wel eens chagrijnig kon reageren terwijl ik het niet zo bedoelde (buiten de menstruatie om). Ik ben van een lichte pil overgestapt naar een zware pil maar dit bleek alleen maar averechts te werken bij mijn lichamelijke klachten. Daardoor werd de keuze al iets gemakkelijker. Ik ben veel gaan lezen over het stoppen met anti-conceptie, dat gaf mij uiteindelijk een duw in de rug om daadwerkelijk te stoppen.

Wel kwam er zoveel informatie op mij af dat het me eerst ingewikkeld leek over hoe de cyclus van een vrouw werkt. Althans mijn cyclus, want die is voor iedere vrouw anders.

Wat is er veranderd?

Ik heb mij gefocust op ”ontpillen” en ben hier bewust mee om gegaan zodat ik mijn lichaam leerde kennen en weet waar bepaalde verschijnselen vandaan komen. Na drie weken toen ik gestopt was merkte ik al verschil, ik voelde me een stuk vrolijker en vanaf dat moment zit ik nog steeds veel beter in mijn vel. Mijn menstruatie is verbeterd en de lengte van mijn cyclus is al een aantal maand hetzelfde. Sinds de afgelopen 4 maanden ben ik mijn eisprong gaan voelen, voor mij is dit een zwaar nadeel want zonder pijn gaat dit niet. Tegenwoordig worden de lichamelijke klachten steeds heftiger hoofdpijn voor de menstruatie, tijdens en ontzettende buikpijn. Wel heb ik minder lang last van rugpijn wat tijdens de pil gebruik 6 dagen was, dat is nu 2 dagen.

Mijn voordelen op een rij
  1. Menstruatie is regelmatig
  2. Bewust van mijn lichaam
  3. Emoties zijn minder afgevlakt, (dichter bij mijn eigen emoties)
  4. Minder rugpijn
  5. Ik herken mijn ovulatie
Mijn nadelen op een rij
  1. Meer onzuiverheden in bepaalde periodes
  2. Pijn tijdens de ovulatie (eisprong)
  3. Hoofdpijn
  4. Enorme buikpijn