Mijn ervaring, stoppen met anti-conceptie

Waarom stopte ik met anti-conceptie?

19 december 2018 ben ik gestopt met anti-conceptie. Ik wilde weten hoe ik mij zou voelen als ik die troep (want dat is het gewoon) niet meer zou slikken. 1 Van de redenen is dat ik best wel eens chagrijnig kon reageren terwijl ik het niet zo bedoelde (buiten de menstruatie om). Voordat ik gestopt was met de anti-conceptie had ik eerst een lichte pil en later was ik overgestapt naar een zware pil omdat ik klachten had maar dit bleek alleen maar averechts te werken. Daardoor werd de keuze om helemaal met anti-conceptie te stoppen al gemakkelijker. Ik ben mij veel gaan inlezen wat de voor en nadelen zijn van het niet gebruiken van de pil, dat gaf mij uiteindelijk een laatste setje in de rug om stoppen.

Er kwam zoveel informatie op mij af dat het me eerst ingewikkeld leek over hoe de cyclus van een vrouw werkt. Althans mijn cyclus want dat is voor iedere vrouw weer anders.

Wat is er veranderd?

Ik heb mij gefocust op ”ontpillen” en ben hier bewust mee om gegaan zodat ik mijn lichaam leerde kennen en weet waar bepaalde verschijnselen vandaan komen. Na drie weken toen ik gestopt was merkte ik al verschil, ik voelde me een stuk vrolijker en vanaf dat moment zit ik nog steeds veel beter in mijn vel. Mijn menstruatie is verbeterd en de lengte van mijn cyclus is al een aantal maanden hetzelfde. Sinds de afgelopen 4 maanden ben ik mijn eisprong gaan voelen, voor mij is dit een zwaar nadeel want het verloopt niet zonder buikpijn. Mijn rugpijn is wel een stuk minder geworden dan toen ik nog aan de pil zat. Ik gebruik nu een app (mijn kalender) op de telefoon die mijn cyclus goed bijhoud en 9 van de 10 keer klopt de voorspellingen van de app.

Mijn voordelen op een rij

– Regelmatige cyclus
– Bewust van mijn lichaam
– Emoties zijn minder afgevlakt, (ervaar mijn eigen emoties)
– Minder vaak rugpijn
– Ik herken mijn ovulatie

Mijn nadelen op een rij

– Meer onzuiverheden in bepaalde periodes
– Pijn tijdens de ovulatie (eisprong)
– Hoofdpijn
– Buikpijn op de eerste dag van mijn menstruatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *