Nee !

Een half jaar geleden had ik een blog geschreven over ‘Ik ben twee en ik zeg nee’. Toen was ik van mening dat Jenna veel nee zei maar het was nog niks vergeleken met nu. Dat was het begin van ”Ik ben twee en ik zeg nee”. Tegenwoordig is alles nee, althans bij ons thuis zegt ze overal nee op maar wanneer we ergens anders zijn zegt mevrouw ‘ja’. https://www.mariannesblog.nl/peuterpuberteit/


Nieuwe toon ‘Nee’.

Ben je moe? Nee.. Wil je naar beppe? Nee… en zelfs de vraag ‘Zullen we eten?’ antwoord Jenna nee. Eerlijk, het is komisch maar soms ook pittig. Vorige week woensdag moesten we erg om haar lachen. Ze heeft namelijk een andere toon nee uitgevonden, het ‘zeurende nee’. We vroegen ‘Wil je dit nog opeten?’ Jenna antwoord met een heel lief zacht stemmetje ‘Nèèè’. Ze weet maar al te goed hoe ze je inpakken moet. ❤

Vrijdag 07-06-19

Afgelopen week was ‘Nee’ zo populair dat het bijna op een liedje begon te lijken. Een blik van heit of mem kon al voor een huilende nee zorgen. Dan gaat Jenna aan 1 stuk door nee zeggen achter elkaar aan, tot ze er zelf klaar mee is. Op dat moment wil ze niks en dan kunnen we haar het beste even met rust laten. Wat moet je anders doen als je peuter-puber helemaal niks wil? ?

Uittesten

Ook wist Jenna ons flink uit te testen vorige week. 3 Dagen achter elkaar gooide ze echt met opzet een beker drinken op de grond, net wanneer er gedweild was en een keer voordat we naar school zouden gaan?. Op dag 3 gooide ze het zelfs 2 keer om en dan gaat ze er om lachen, dus wij werden goed op de proef gesteld. Oh en wat groeit onze dame snel zeg, het is te merken dat ze een groeispurt heeft gehad of nog midden in zit!


Woensdag 11-06-19

We zijn alweer in het midden van een nieuwe week en het gaat een stuk beter als vorige week want toen had Jenna de nee-fase goed te pakken. Bij ons komt de opstandige peuter met vlagen.

Heerlijk zo’n peuter-puber in huis ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *