Het was eventjes wat stiller op mijn blog

Inmiddels zit ik alweer in de 27e week van de zwangerschap. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Nog zo’n elf tot vijftien weken te gaan dan kunnen we onze tweede wonder in onze armen sluiten. Dan kan onze dochter haar broertje of zusje eindelijk ontmoeten want voor haar is het helemaal nieuw en spannend. Zij kan de kleine alleen vanuit mijn buik voelen. Ze weet niet wat haar te wachten staat maar wat is het fijn om van J te horen dat ze graag mee wil helpen met de baby aankleden, uitkleden, in bad doen, eventueel een flesje geven van mijn afgekolfde melk. J heeft er net zoveel zin in als ons! De reden dat ik minder actief ben op mijn blog, is dat ik niet altijd weet wat ik moet schrijven maar voor de aankomende tijd staan er in elk geval weer wat blogs ingepland.

Over borstvoeding gesproken, ik hoop dat ik dit keer wel borstvoeding kan geven want met onze dochter had ik te weinig melkproductie en wist ik er eigenlijk niks van af. Ik ben mij nu aan het voorbereiden door middel van video’s te bekijken van lactatiekundigen en veel artikelen te lezen.

Nesteldrang

Al vroeg in de zwangerschap kreeg ik te maken met nesteldrang. De ene vrouw heeft het erger te pakken dan de andere vrouw en er zijn ook nog vrouwen die er helemaal geen last van hebben. In de zwangerschap van onze dochter J was ik zoveel ziek dat ik het echt rustig aan moest doen dus toen kreeg ik de kans er niet voor om zoveel schoon te maken en op te ruimen. Deze zwangerschap is het tegenovergestelde want ik voel mij topfit en ik plan elke dag schoonmaakwerk in. Soms een beetje overdreven waardoor ik mijn rug overbelast maar dan doe ik het later iets rustiger aan en neem ik pauzes tussendoor.

Basisschool update

J gaat alweer zeven weken naar de basisschool en wat heeft ze het naar haar zin! Gelukkig is er geen dag geweest dat ze niet naar school toe wilde. Tijdens de lockdown leek haar ontwikkeling even stil te staan en werd haar spraak iets minder, met name de woorden waar een r in zaten kreeg ze opeens moeite mee. Tegenwoordig is dat weer verbeterd en zien wij een enorme groei qua ontwikkeling. Op school werken ze nu met het thema ‘verkeer’ en dan verteld ze in kleuren en geuren wat ze gedaan of inmiddels geleerd heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *