Ontwikkeling 3 jaar en 4 maanden

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog schreef over de ontwikkeling van onze dochter. Sinds 3 weken gaat J elke dag naar de peuterspeelzaal omdat ze dit nodig had voor haar zelfvertrouwen en spraak. Thuis ging het praten aardig goed maar op school antwoordde ze overal ‘ja’ op. De peuterleidsters wilden haar aanwezigheid meer zien en horen. Toen kwam de lockdown net op het moment dat we van 2 keer in de week naar 5 keer in de week naar de peuter zouden opbouwen. Tijdens de lockdown hebben we J meer zelf laten doen, bijvoorbeeld: kleding aan en uit trekken maar inmiddels waren we 2 maanden verder en had ze die extra dagen echt nodig ter voorbereiding op de basisschool. Op een gegeven moment hebben we gezegd vanaf deze week direct elke dag maar naar de peuterspeelzaal omdat het zo lang is geleden en dat ging meteen hartstikke goed. Ze gaat elke dag met veel plezier naar school. S’ ochtends verteld ze al dat ze zin in school heeft.

De eerste week weer naar school

Ik dacht dat de eerste week wel even wennen was want J had 3 keer een groep en leidsters die zij nog niet kende maar dit was totaal geen probleem. Ze had direct goed contact met de toen nog onbekende kinderen.

10 minuten gesprek

Ik heb vorige week vrijdag telefonisch een 10 minuten gesprek gehad. Ze waren heel erg trots op J. De peuterleidsters stonden er versteld van dat ze zoveel vooruitgang heeft geboekt in 2 weken tijd! De mentor van J vroeg mij nog of wij iets speciaals hadden gedaan tijdens de lockdown. Ik zei ‘het enige wat we gedaan hadden is haar meer zelf te laten doen’. Ook werd mij verteld dat ze een vriendje heeft waar ze veel mee optrekt maar helaas gaat hij bijna naar de basisschool maar zoals ik eerder schreef, J speelt en praat nu ook met andere kinderen.

Mijn man en ik vonden dit super om te horen en ook wij zijn hartstikke trots natuurlijk. Thuis merk ik ook dat J heel anders is en ze zingt bijna alle liedjes vloeiend mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *