Onze kat Sterre heeft een gebruiksaanwijzing

Lief beestje

Sterre is een schat van een beest maar wel met een gebruiksaanwijzing.
Ze vindt het helemaal niet fijn als je haar over de rug heen aait maar dat weten de meeste mensen niet als ze bij ons over de vloer komen.
Sterre wil eerst ruiken aan je handen en daarna mag je haar op der koppie aaien en onder bij de kin. Voor Jenna heeft ze meer geduld dan dat ze voor ons heeft. Misschien dan wel een beetje te veel geduld want ze geeft eigenlijk nooit aan wanneer ze iets niet wil of niet leuk vindt. Dat doet ze bij ons vaak wel en ook redelijk snel.

Jenna vindt het namelijk geweldig om even aan de staart te trekken of wanneer Sterre slaapt even met speelgoed te gaan slaan. Maar ze kan ook heel lief zijn voor Sterre, dan krijgt Sterre een kusje of een kroepie (knuffel). Het is mooi dat Sterre al vanaf dat Jenna in de buik zat bij ons betrokken is.

Ons ochtendritueel

Als ik s’ ochtends Sterre in huis laat dan komt ze miauwend binnen. Als ik op de bank zit komt Sterre direct bij me om geknuffeld te worden. Vooral in de ochtend heeft ze een goed humeur, juist dan mag ik nog wel eens over haar buik of rug heen aaien. Als ik bij de achtertafel zit gaat Sterre hoe dan ook de tafel op om vervolgens uit mijn glas met water te drinken en daarna komt ze bij mij om te knuffelen. Natuurlijk pak ik wel een nieuw glas water 😉

Geen kattenbak meer

Het is aankomende vrijdag twee weken geleden dat wij hebben besloten om de kattenbak uit huis te doen. Ze maakte er al een hele lange tijd geen gebruik meer van en wilde ook vaker s’ avonds naar buiten. Die eerste avond dat we geen kattenbak meer hadden vond ik best zielig maar dat was het niet want ze wilde toch naar buiten. Daarna is het eigenlijk vanzelf gegaan en het gebeurd ook nog wel eens dat ze in huis slaapt maar er geen cadeautjes ligt de volgende ochtend. En stel het zou er wel liggen dan is het jammer maar wij hebben het risico genomen. Sterre geeft heel goed aan wanneer zij eruit wil en ligt overdag heerlijk binnen in haar mandje, dat is dus ook nog een voordeel dat ze s’ nachts eruit is.

 

Leuk nieuwtje

Sterre is eindelijk wat aangekomen want ze was 2,9 kg en ze is nu 3,2 kg, het is ook wel te zien dat ze wat zwaarder is geworden. We hadden eerlijk gezegd niet gedacht dat Sterre wat dikker zou worden maar gelukkig is dat wel gebeurd sinds wij overgestapt zijn van eigen merk brokken naar Felix brokken. Daarnaast word Sterre 12 oktober 2 jaar dat is 2 dagen voor mijn verjaardag ♥.

 

Katten