Peuterpuberteit

Nog zo’n 4 weekjes dan wordt onze grote meid al twee jaar. Hierbij hoort de welbekende spreuk ”Ik ben twee en ik zeg nee”. Jenna zegt het al een geruime tijd maar dit horen we steeds vaker. Ze heeft nu heel sterk een eigen willetje en durft dit goed te uiten bij anderen. Het heeft zijn voordelen en nadelen want het is mooi dat ze weet wat ze wel of niet leuk vind maar soms kan het best lastig zijn. Daarnaast moet ik zeggen dat we ook vaak onze lach in moeten houden omdat haar reactie ontzettend grappig kan zijn. Hieronder zal ik een foto met jullie delen waarop je kan zien dat Jenna geen brood wil eten. Ze kan soms hele gekke bekken trekken wanneer ze iets niet wil.

Ouderbijeenkomsten

Sinds twee weken gaan Jenna en ik naar ouderbijeenkomsten, althans zo noem ik het. Het zijn bijeenkomsten voor ouders en de kinderen zijn ook welkom. Elke week wordt er een nieuw onderwerp besproken wat bij het thema van de maand past. Zo hadden wij het vorige week over de peuterpuberteit. De bijeenkomsten zijn 1 keer per week en is leerzaam zoals voor de ouders maar ook voor de kinderen.

Ik heb voor mezelf een aantal tips mee genomen die ik nu toepas. Het zijn misschien kleine tips maar je moet er net even bij stil staan.

  • Als Jenna een keertje niet of weinig eten wil dan accepteer ik het, want eten moet geen strijd worden. Kinderen hongeren niet direct uit en daarnaast als ze trek hebben dan eten ze wel. Hier dacht ik eerst anders over uit bezorgdheid.
  • Ik heb geleerd om Jenna wat meer keuzes te laten maken met bijvoorbeeld ” Wil je een appel of banaan”. Zo leert ze een keuze te maken en is de kans kleiner dat ze overal ”nee” op zegt.


Tegenwoordig gaat het tandenpoetsen super goed! Jenna geeft zelfs aan wanneer ze tandenpoetsen wil, dit doen we sinds deze week twee keer per dag. Ook leert ze steeds meer woordjes zoals ’tiktak’ van de klok en ‘yes!’ voor ja!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *