Pittige chili con carne

Een tijdje terug heb ik een andere manier gevonden om chili con carne klaar te maken. Het was al een poosje geleden dat wij dit gegeten hebben maar het is zeker een aanrader!

Ingrediënten (4 tot 6 personen)

2 Rode chilipepers
3 grote uien
4 wortels
4 tenen knoflook
3 paprika’s
1 blik ananas
500 gram bruine bonen
500 gram gehakt
500 gram gezeefde tomaten
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
3 el balsamicoazijn
Halve eetlepel chilipoeder
Halve eetlepel paprikapoeder
Halve theelepel komijn
Snufje kaneel
Peper en zout

Bereiden

  1. Snipper de ui en knoflook. Snijd de groenten in blokjes. Hak de rode chilipeper in kleine stukjes. Kruid het gehakt met peper en zout, halve eetlepel paprikapoeder en een snufje komijn.
  2. Zet een grote braadpan op matig vuur en stoof de ui, knoflook en chilipeper. Voeg na enkele minuten het gehakt toe.
  3. Wanneer het gehakt gaar is kun je de groenten er aan toevoegen. Schenk de gezeefde tomaten met de tomatenpuree erbij, en voeg de bonen toe.
  4. Als laatst doe je de 2 eetlepels balsamicoazijn, halve theelepel komijn, halve eetlepel chilipoeder, en een snufje kaneel erdoor. Laat het een uur op een zacht pitje pruttelen, af en toe even omscheppen.

Ook lekker met rijst te serveren! ?