Review bullet journal 3 types of paper

Er zijn vier nieuwe bullet journals in het assortiment van de Action. De titel van deze blog zegt het al, er zitten drie verschillende kleuren papier in. De bullet journals zijn voorzien van creme kleurig papier, kraft papier en zwart papier. Zelf heb ik de twee laatste bullet journals die er nog lagen mee genomen. Er is nog een blauwe variant en een zwarte variant met bloemen dessin. Ik heb de bullet journals vorige week in de aanbieding meegenomen voor €1,49. Op dit moment kosten ze €1,99.

Wat mij het eerste opvalt is dat er maar 96 pagina’s inzitten van 90 g/m² papier. In vergelijking met mijn bullet journal van de Hema is dat weinig want die bevat 160 pagina’s van 100 g/m² papier. Als je de journal open slaat dan zie je als eerst een instructie boekje. Deze is voor als je net begint met journallen wel handig. In mijn eerdere ervaring is alleen het nadeel dat je de instructieboekje er niet netjes uit kunt halen want dat trekt het papier mee. Deze zou ik daarom ook laten zitten.

De voor en nadelen op een rijtje

Voordelen: De buitenkant is mooi afgewerkt. Er zijn drie verschillende kleuren papier.
Er zitten twee lintjes in om aan te geven welke bladzijde je bent. De bullet journal bevat een instructieboekje. Er is geen bleeding te zien ondanks de 90 g/m² papier. De journals blijven mooi open liggen. Het bevat een elastiek om het boek te sluiten en om een pen aan je journal te bevestigen.

Nadelen: De bullet journals bevatten 96 pagina’s, dit is maar net hoeveel jij wilt dat een journal bevat. Het instructieboekje kun je er niet netjes uit halen zonder dat het papier scheurt! Het kraft papier heeft witte puntjes, persoonlijk vind ik zwarte puntjes mooier. Er is veel ghosting maar dat mag je verwachten van 90 g/m² papier. Niet geschikt om in te waterverven. De stipjes staan niet recht boven elkaar. Als laatste nadeel de binnenkant is in tegenstelling tot de buitenkant niet heel mooi afgewerkt.

Ik heb kritisch gekeken naar de bullet journals en vind de prijs passen bij de kwaliteit van wat je ervoor terug krijgt. Zeker de aanbieding van vorige week was een koopje maar ook van het nieuwe bedrag kun je niet te hoge verwachtingen hebben. Het is een leuke bullet journal om mee te beginnen of als extra boekje om in te journallen. Sommige nadelen zijn persoonlijk en kun je dus een keuze maken of het boekje wat voor je is of niet. Als je een journal wilt met de stipjes recht boven elkaar dan zou ik deze bullet journal zeker afraden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *