Romige Hokkaido pompoensoep 4 personen

Renè had nog nooit pompoensoep gehad en had niet verwacht dat hij het zo lekker vond ?. Persoonlijk vinden wij wel dat het een soep is, die je niet vaak hoeft te eten omdat het een ”speciale” soep moet blijven. Wij hadden er ook nog stukjes rode paprika er aan toegevoegd nadat de soep is gepureerd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Middelgroot Hokkaido pompoen (1,2 kg)
  • 2 Uien
  • Paar teentjes knoflook
  • Kerriepoeder 3 theelepels
  • Groentebouillonblokjes 3
  • 750ml water
  • kokosmelk 250ml
  • Spekreepjes 200 gram
  • Peper
  • Koriander

Bereiding

  1. Als eerst was en snijd je de pompoen. Het snijden is wel echt even een klusje maar met een goed mes moet het te doen zijn. De stukken pompoen kun je in grove stukken van zo’n 2 a 3cm snijden. Ik heb de schil niet verwijderd.
  2. Snijd de uien en knoflook, pak een soeppan en zet hem op het vuur. Fruit daarin de uien en knoflook lichtjes aan in zonnebloemolie. Voeg daarna de kerriepoeder toe, en de pompoen.
  3. Los 3 groentebouillonblokjes op in 750ml kokend water en giet dit in de pan. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar. Zorg dat de pompoen stukken onder water staat en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan zacht en laat het 30 minuten sudderen, ondertussen kun je de spekjes bakken en paprika snijden.
  4. Kijk of de pompoen zacht is geworden, zo ja dan kun je het pureren met een staafmixer. Breng het op smaak met peper en koriander. Doe de stukjes paprika erdoor met de gebakken spekjes, laat het dan nog eventjes staan tot de paprika zacht is.