Schrijfchallenge – in het geheim

Dit onderwerp was zeker een uitdaging omdat ik er niet 1 2 3 iets over weet te schrijven. Daarom heb ik terug gedacht in het verleden en ook de tip van Isabelle gebruikt die ze had mee gegeven in de challenge.

Mijn man en ik wilden de zwangerschap in het begin geheim  houden zoals velen dat doen. Maar we zaten niet in een gewone situatie omdat ik nog maar 17 was, onder voogdij stond en wonende bij een instelling. Daarom kwam het voor ons beter uit om het later te vertellen, wanneer wij er allebei aan toe waren. Het was moeilijk om de zwangerschap voor ons te houden want met 6 weken begon ik extreem veel over te geven. Met 9 weken net een dag voordat we vakantie zouden heb ik zelfs in het ziekenhuis gelegen aan het infuus omdat ik behoorlijk was uitgedroogd. Gelukkig mochten we diezelfde avond laat het ziekenhuis verlaten en moest ik me de volgende dag vroeg melden om te controleren of ik nog steeds uitgedroogd was, anders mochten we niet op vakantie. We kwamen blij uit het ziekenhuis vandaan en de vakantie kon toch doorgaan!

Mijn man en ik hadden samen besloten om de zwangerschap na onze vakantie bekend te maken bij de instelling waar ik zat. Als ik het goed herinner werd er diezelfde dag of de dag erna gebeld. Ik nam de telefoon op en we kregen een geruststellende vraag hoe het op vakantie was. Al gauw volgde er nog een vraag of we zwanger waren want door het een of ander hadden ze dit opgemerkt. Wij schrokken allebei van de vraag en ik wilde er in eerste instantie omheen draaien maar we hadden besloten het toch maar te vertellen omdat het de beste optie was die we hadden. We waren ontzettend opgelucht dat het zo snel bekend was en werden zelfs gefeliciteerd! ☺

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *