Schrijfchallenge – jouw schrijfdroom

Hoe ziet mijn schrijfdroom eruit? Ik stel de vraag aan mezelf maar weet niet goed hoe ik deze beantwoorden moet. Heb ik überhaupt een droom wat schrijven betreft? Dat weet ik nog niet, tenminste heb ik niet zoals de meeste mensen die een boek uitbrengen want dat kan ik me niet voorstellen dat ik het ooit voor elkaar zou krijgen.

Afgeleid

Ik heb er respect voor dat mensen een heel boek kunnen schrijven, het is een hele mooie gave als je dit kunt. Het is niet dat mijn boek geen inhoud zou hebben want in de 20 jaar dat ik hier op aarde ben, heb ik behoorlijk wat mee gemaakt. Mijn boek zou wel de dikte kunnen hebben van een bijbel. Maar mijn slecht Nederlands helpt niet bepaald mee en is het misschien nog meer onmogelijk doordat ik druk ben in mijn hoofd. Als ik wil schrijven dan kan ik er geen andere afleidingen bij gebruiken of geluiden van mijn spelende dochter, bij wijze van spreken. Ik schrijf daarom ook vroeg in de ochtend wanneer het nog rustig is.

Poëzie

Sinds kort ben begonnen met het schrijven van poëzie. Hier heb ik ook moeite mee want ik wil wel dat er een fatsoenlijk gedicht op papier staat. De ene keer gaat het mij beter af dan de andere keer want als ik het uit emotie doe dan krijg ik een mooier resultaat. Daarbij moet ik eerlijk toegeven dat ik gebruik maak van een website die de woorden voor me rijmt, zo gaat het gedicht me iets makkelijker af hoewel ik hier alsnog uren mee bezig kan zijn. Om  terug te komen op mijn schrijfdroom, ik bedenk het ter plekke maar het enige wat ik zou willen is het beter worden in het schrijven zelf en de rust/ruimte vinden in mijn hoofd.

Ik doe mee aan een schrijfchallenge van Isabelle en ik ga met plezier deze uitdaging aan om iedere dag een stukje te schrijven. Ik zal een aantal met jullie delen.
http://www.schrijfdroom.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *