Tips om je bloedsuikerspiegel laag te houden.

Weetje

Als het over suiker gaat dan hebben we het eigenlijk over koolhydraten. Deze zitten in alle producten die suiker of zetmeel bevatten. Je lichaam zet koolhydraten om in brandstof die je bijvoorbeeld gebruikt om te kunnen bewegen en nadenken.

1.Verminderen van suikerinname

Een makkelijk begin om je suikerinname te verminderen door te beginnen met geen frisdranken drinken. Uiteraard kan je wel een uitzondering maken door 1 glas in het weekend te drinken. Als je suiker in je thee of koffie hebt kun je het afbouwen tot dat je er aan gewend geen suiker meer er in te doen. Voor de zwangerschap dronk ik de koffie zwart.Vreemd genoeg wilde ik het in de zwangerschap altijd met melk en suiker.  Dan is het na de zwangerschap best moeilijk om weer over te stappen naar zwarte koffie.

2.Fruitsuikers

Fruit is heel gezond maar niet elk fruitsoort bevat evenveel suikers. In een vorige blog staat een lijst met een aantal producten die je het best kunt eten. Deze blog is te vinden in categorie gezondheid > glycemische index.

3.Water

Een heel belangrijk onderdeel is water drinken! In een andere blog staat uitgelegd wat de werking van water in je lichaam is. Ik drink zo’n 2 liter water op een dag en dat moet eigenlijk wel 3 liter zijn. Vooral met warm weer heeft je lichaam extra water nodig omdat we ook vocht vast houden en sneller uitdrogen.

4. Voedingsdagboek

Ik vind het persoonlijk heel handig om bij te houden wat ik eet. Als ik mezelf er aan herinner dan heb ik ook minder de nijging om tussendoor toch nog iets extra’s te pakken. Ook heb ik in mijn schrift een lijst met wat ik als ontbijt mag eten, als lunch en als avondeten. Ik probeer nu volkoren producten te gebruiken, minder aardappels tot geen aardappels en crackers in plaats van brood te eten.

5.Eiwitten

Eet meer eiwitten. Dit voedingsstof heeft het minst invloed op je bloedsuikerspiegel. Je krijgt er energie van maar je bloedsuikerspiegel stijgt hierdoor niet. Daarnaast is het ook goed voor de reparatie en aanmaak van nieuwe cellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *