Stroopwafeltaart

Het is al een tijdje geleden dat ik deze taart gemaakt had maar het is zeker een aanrader voor een verjaardag. De taart moet binnen een dag op anders is de bodem hard wat het minder lekker maakt. Er zit een sterke zoete smaak en overheerst al snel dus ik zou voor een klein puntje gaan. In het officieel recept staat dat je 3 pakken stroopwafels moet gebruiken maar ik heb er 2,5 in verwerkt dat is inclusief garneren.

Ingrediënten

<

p style=”text-align: center;”>3 pakken stroopwafels
600 gr monchou (los geklopt met een lepel)
50 gram basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels kaneel
500 ml slagroom
2 zakjes klopfix

Bereiden

  1. Neem 2 pakken stroopwafels en hak of snijd 1 pak stroopwafels in kleine stukjes, het andere pak in grove stukken. De laatste pak stroopwafels bewaar je voor de garnering.
  2. Klop de slagroom en klopfix stijf. Voeg hier de (reeds geklopte) monchou, kaneel, basterdsuiker, en vanillesuiker aan toe. Proef vooral even want het is echt een heerlijk mengsel.
  3. Neem de grove gesneden stroopwafels en bak in een koekenpan met olie totdat de stroopwafels kleverig is.
  4. Bedek de ingevette springvorm met een deel koekkruimels en druk het goed aan.
  5. Doe er een dikke laag monchou-mengsel overheen strooi daarop de kleine stukjes stroopwafel. Daarna doe je weer de monchou-mengsel en een laagje stroopwafels enzovoort. Laat de taart opstijven in de koelkast.
  6. Verkruimel voor het serveren de rest van de stukjes stroopwafels er overheen. Of zoals ik het gedaan heb, wat grovere stukken in de taart steken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *