Tandenpoetsen bij een dreumes

Ons dochtertje J is 15 maanden en 2 weken en tandenpoetsen is altijd al een drama geweest. Het is eigenlijk nooit zonder huilen gegaan. Als ik wil beginnen met poetsen doet ze keurig haar mond open, maar het duurt niet lang voor ze huilt. Als het tegenwerken niet helpt dan gaat het van huilen naar krijsen. Ik moet toegeven dat ik dan wel eens medelijden met haar heb maar om te bedenken dat ze gaatjes zou krijgen is natuurlijk veel erger. Dat wil je als ouders voorkomen dus zit er maar één manier op, haar in de houdgreep leggen… Klinkt zielig maar zoals ik al zei ‘gaatjes krijgen is nog erger’. Nadat het tandenpoetsen klaar is ga ik extra lang knuffelen dan is ze het tandenpoetsen zo weer vergeten.

Ik heb een aantal dingen geprobeerd om het tandenpoetsen makkelijker te maken voor haar maar er is nog niks wat werkt. Ik heb een aantal keren een liedje erbij gezongen, samen poetsen, aanmoedigen en tegen haar gepraat.
We hebben haar zelf laten poetsen ook geprobeerd maar dan word de tandenborstel boos weggegooid. Wie de gouden tip heeft mag het gerust laten weten in een reactie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *