Waarom water belangrijk is.

Ik heb in het artikel ”Afvallen” genoemd dat ik op een gegeven moment veel water ben gaan drinken, en direct kon merken dat mijn darmen beter gingen werken. Als ik een dag niet genoeg water heb gedronken dan merk ik dat direct. Ik ben op zoek gegaan naar informatie over water. Ondanks dat het water van nu minder gezond is dan het water van vroeger, blijft het toch de beste optie om te drinken.

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water, wat al bekend is bij velen. Mannen 60% en vrouwen iets minder 55%, dat komt doordat de mannen meer spierweefsel hebben en het ligt ook nog aan de lengte die je hebt. Je hersenen bestaan uit 90% water dat is dus heel veel. Als de hoeveelheid water afneemt in de hersenen, leid dat tot hoofdpijn wat een uitdrogingsverschijnsel is. Ook treed concentratieverlies op en het productie/denkvermogen neemt af. Bij een kater kun je de paracetamols wel laten liggen, drink dan een paar glazen water.

Hart en longen bestaan uit zo’n 79% water.
Je doet je hart daarom ook een groot plezier door genoeg water te drinken. Waarom? Omdat je bloed namelijk dikker word wanneer je onvoldoende water drinkt, dan moet je hart meer en beter werken om het rond te kunnen pompen. Uit onderzoek is bewezen dat mensen die meer als 5 glazen water drinken 41% minder kans hebben op een hartaanval, dan mensen die minder als 2 glazen water drinken op een dag.

Ik merk zelf sinds de laatste tijd dat mijn huid er beter uit ziet, dat komt mede door water drinken. Je huid blijft gehydrateerd waardoor het niet uitdroogt. Water is een oplossing om rimpels en puisten te voorkomen.

De nieren is een groot onderdeel waar water belangrijk voor is. Dit orgaan zorgt namelijk voor de verwerking van afvalstoffen die je lichaam produceren. Als je onvoldoende water drinkt kan het leiden tot nierstenen, dit omdat de afvalstoffen ophopen en verharden. Drink je voldoende water? Dan worden je nieren niet overbelast en verloopt de afvoer van afvalstoffen naar je blaas zonder problemen. Handig om te weten: Hoe lichter je urine des de beter de afvalstoffen worden afgevoerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *