Waar het moederschap mij heeft gebracht

Sinds ik moeder ben

Het durven zeggen dat ik trots op mezelf ben daar ben ik nog steeds niet zo goed in maar wel ben ik sinds het moederschap mentaal sterker geworden in bepaalde gebieden. Het heeft me veranderd in een positiever mens en dan spreek ik over veel positiever. Het moederschap geeft kleur in ons leven en ik zou niet weten hoe het er anders had uit gezien. Ik geniet van kleine dingen wat vroeger een grote opgave was. Al is het maar een lach van onze dochter want als zij blij is, dan zijn wij ook blij. ☺

De zorgen en gedachten

Natuurlijk ondervind ik net als andere moeders hobbels en obstakels. Het eerste waar we tegen aan liepen was in de zwangerschap, wel of niet vaccineren? Hierover moest ik langer nadenken dan mijn man en ik was er veel mee bezig. Het volgende kwam wanneer Jenna te klieven moest in de eerste week na de geboorte. Nu zitten we in een periode van wat de beste aanpak is om haar te corrigeren wanneer ze iets doet wat niet mag. Dit zijn zorgen of gedachten die het moederschap met zich mee brengt en waarvan je vooraf niet hebt kunnen bedenken dat ze er waren, althans hier had ik mij niet op in gelezen.

Hoewel er veel gedachten rondom de zorg en opvoeding zijn, laat het moederschap mij elke dag iets moois zien en ook mijn leer process groeit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *